Liverpul pobedio Ipsvič na početku sezone u Premijer ligi, trijumfi i Arsenala, Brajtona i Njukasla 1Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Fudbaleri Liverpula pobedili su danas na gostujućem terenu Ipsvič 2:0, u prvom kolu Premijer lige.

Liverpul je poveo golom koji je Diogo Žota postigao u 60. minutu, a pobedu je pet minuta kasnije obezbedio Mohamed Salah.

Salah je sada sa devet pogodaka postao rekorder po broju golova postignutih u prvom kolu Premijer lige. Do sada je bio izjednačen sa Vejnom Runijem, Alanom Širerom i Frenkom Lampardom, koji su imali po osam golova u prvim kolima šampionata.

To je bila prva pobeda novog trenera Liverpula Arnea Slota u takmičarskim utakmicama. On je na klupi zamenio Jirgena Klopa, koji je na kraju sezone napustio klub.

Ipsvič se vratio u Premijer ligu prvi put od 2002. godine, a na punim tribinama Portmar Rouda u VIP loži bila je i velika muzička zvezda Ed Širan.

Fudbaleri Arsenala pobedili su na svom terenu u Londonu Vulverhempton 2:0.

Arsenal je poveo golom Kaja Haverca u 25. minutu, a konačan rezultat postavio je Bukajo Saka u 74. minutu. Obojica su bili i asistenti kod golova.

Fudbaleri Brajtona pobedili su na gostujućem terenu Everton 3:0.

Brajton je poveo golom koji je Kaoru Mitoma postigao u 26. minutu, a prednost je udvostručio Dani Velbek u 56. Konačan rezultat postavio je Simon Adingra u 87. minutu.

Njihov saigrač Jasin Ajari postigao je pogodak u prvom minutu nadoknade vremena, ali je posle upotrebe VAR tehnologije gol poništen zbog ofsajda.

Fudbaler Brajtona Džejms Milner postao je rekorder Premijer lige jer je danas započeo svoju 23. sezonu. Dosadašnji rekorder bio je Rajan Gigs iz Mančester junajteda sa 22 sezone.

Milner je debitovao u najboljoj engleskoj ligi 2002. godine igrajući za Lids.

Ovo je njegova druga sezona u Brajtonu, a u Premijer ligi odigrao je 636 utakmica i drugi je u istoriji, odmah posle Gereta Berija, koji je odigrao 653.

Milner ima 38 godina i sedam godina je stariji od trenera njegove ekipe Fabijana Hurcelera.

Tokom karijere igrao je za Njukasl, Aston Vilu, Mamčester siti i Liverpul.

Fudbaleri Njukasla pobedili su na svom terenu povratnika u ligu Sautempton 1:0.

Jedini gol postigao je Žoelinton u 45. minutu.

Njukasl je od 28. minuta igrao sa desetoricom, pošto je crveni karton dobio Fabijen Šar.

Fudbaleri Notingem Foresta odigrali su na svom terenu nerešeno 1:1 protiv Bornmuta.

Domaći su poveli u 23. minutu golom Krisa Vuda, a bod Bornumutu obezbedio je Atoan Semenjo pogotkom u 87. minutu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari