Liverpulu trofej, Petroviću pohvale: Može da bude novi Čeh 1Foto: Fonet/AP

Đorđe Petrović je odolevao na golu Čelsija u duelu s Liverpulom u finalu fudbalskog Kupa ligaša Engleske na Vembliju sve do 118. minuta.

Branio je vrlo dobro, sprečio je redse da mu zatresu mrežu i pre produžetaka, ali je poklekao zahvaljujući snalažljivosti protivničkog kapitena Holanđanina Virdžila van Dajka.

Mada mu je to slaba uteha, Petrović je obasut pohvalama.

Jedna stiže i od Nigerijca Džona Obi Mikela (36), koji je u Čelsiju igrao od 2006. do 2017, u vreme dok se na golu londonskih „plavaca“ proslavljao Čeh Petr Čeh.

„Svo poštovanje za Roberta Sančeza, koji je fantastičan golman, ali je Đorđe Petrović onaj pravi. Posle svake odbrane izgleda tako smireno i sigurno. A, kada vidiš da ti je golman tako pouzdan, onda si i ti kao igrač mirniji. Takav je za nas bio Petr Čeh. I znam da je ovo ogromno priznanje, ali smatram da Petrović može da bude novi Petr Čeh ovog kluba“, rekao je Obi Mikel.

Liverpulu trofej, Petroviću pohvale: Može da bude novi Čeh 2
Foto: EPA/GEORGIOS KEFALAS

Nekadašnji čuvar mreže Čukaričkog je šansu u prvom timu Čelsija dobio kada se Robert Sančez povredio, koji se sada oporavio.

Na treneru Maurisio Poketinu je sada teška odluka da izabere koji od nih dvojice će biti prvi prvi golman londonskog tima.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari