Kada i gde možete da gledate meč između Crvene zvezde i Benfike u Ligi šampiona? 1Foto: EPA-EFE/Mats Torbergsen NORWAY OUT

Fudbaleri Crvene zvezde započinju svoju Odiseju u Ligi šampiona, a prvi protivnik im je Benfika.

Ova sezona najkvalitetnijeg klupskog evropskog fudbala je drugačija u odnosu na prethodne.

Po prvi put ćemo na delu videti novu formu takmičenja u kojoj učestvovati 36 ekipa, umesto pređašnja 32 tima, a svaki tim će sada igrati po osam utakmica, a ne šest kao pre.

Novo je i to da će se sada sve utakmice igrati protiv različitih protivnika, četiri utakmice se igraju kod kuće, a četiri u gostima, te neće biti revanš susreta, a iz ovoga jasno proizilazi da je nestala grupna faza takmičenja.

Sada postoji jedinstvena tabela u kojoj su prisutne sve ekipe koje se bore za što bolji plasman nakon prve faze takmičenja.

Timovi koji ligaški deo završe od prvog do osmog mesta kvalifikuju se za osminu finala, dok će timovi koji budu plasirani od 9. do 24. mesta igrati baraž za ulazak u osminu finala Lige šampiona.

Ekipe koje se plasiraju ispod 24. mesta završavaju takmičenje, odnosno više nema prelaska timova iz Lige šampiona u Ligu Evrope, kao što je to bio slučaj do sada, što je i još jedna promena u odnosu na prošli format takmičenja.

Zato će biti bitno sakupljati što je više moguće bodova iz utakmice u utakmicu, a Zvezda će prvu priliku za „žetvu“ bodova imati u četvrtak na stadionu „Rajko Mitić“.

Svakako će imati publiku kao veliku podršku, a dobar rezultat na toj utakmici bi bio sjajan uvod crveno-belih u 174. večiti derbi koji je na programu u ponedeljak u 20 časova na stadionu Partizana.

Utakmica između Crvene zvezde i Benfike igra se u četvrtak 19. septembra sa početkom u 18.45 časova, a možete je gledati na kanalima RTS 1 i Arena sport Premijum 1.

Crvena zvezda će u Ligi šampiona igrati protiv Intera i Barselone iz prvog šešira odnosno protiv Benfike i Milana, s tim što će protiv Intera i Milana igrati na San Siru odnosno Đuzepe Meaci, a protiv Barselone i Benfike na domaćem terenu. Iz trećeg šešira, protivnici „crveno-belima“ su Jang Bojsi i PSV Ajndhoven, dok su iz četvrtog šešira za protivnike dobili nemački Štutgart i francuski Monako.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari