Ljubinko Drulović za Danas: Srbija ima Piksija za selektora, a ja još uvek nisam preuzeo mladu reprezentaciju 1Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto

Iako su mediji već uveliko postavili bivšeg reprezentativca Jugoslavije Ljubinka Drulovića na mesto selektora mlade reprezentacije Srbije on u izjavi za Danas to demantuje i ističe da pregovori još uvek traju.

– Još uvek nisam selektor mlade reprezentacije Srbije. Mogu samo da potvrdim da su pregovori u toku – kratko je odgovorio bivši reprezentativac Jugoslavije na naše pitanje  da li su tačni navodi da će ga FSS danas (utorak) imenovati za selektora mlade reprezentacije.

Na pitanje kada ga možemo očekivati na klupi mladih „orlova“, Drulović kaže da još ne može ništa sa sigurnošću da kaže.

– Ne želim da licitiram datumima, ali verujem da do dogovora može doći u novembru – jasan je bio on.

Na naše pitanje šta može da promeni na klupi mlade reprezentacije nakon nedavnog poraza “orlića” od Engleske rezultatom 9:1, asistent u „A“ reprezentaciji ističe da ništa nije izgubljeno.

– Moramo i možemo da gledamo samo napred, u budućnost. Znamo da imamo kvalitet. Treba nam pozitivan pristup narednim utakmicama i verujem da možemo da dođemo do željenog rezultata na kraju.

Bivši igrač Partizana, Porta i Benfike kaže da će u slučaju dogovora biti angažovan samo u mladoj selekciji.

– Ako se postigne dogovor onda ću biti selektor mlade reprezentacije Srbije. To znači da odlazim iz „A“ selekcije odnosno sa mesta pomoćnika selektora Dragana Stojkovića u okviru stučnog štaba seniorske reprezentacije. Šta će se dešavati sa „A“ selekcijom i Piksijem ne znam, ali mi zvanično imamo selektora koji treba da u novembru vodi tim na meču protiv Bugarske i ostvari plasman na EURO – zaključuje Drulović.

Ljubinko Drulović je bio selektor omladinske selekcije Srbije koja je postala prvak Evrope 2013. godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari