Ljubitelji tenisa s pravom zabrinuti: Da li ovo znači da Đoković neće igrati na Australijan openu sledeće godine? 1EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Prošlo je devet meseci otkako smo svedoci neviđenog teniskog skandala u vezi sa nastupom Novaka Đokovića na Australijan openu, a čini se da ni ovoga puta ništa neće biti drugačije.

Posle fantastičnog Đokovićevog povratka na teniske terene i osvajanja titula u Tel Avivu i Astani, počela je aktivna priča o tome da li će srpskom teniseru sledeće godine biti dozvoljen ulazak u Australiju.

Podsetimo, nakon što je Đokoviću odbijena viza početkom ove godine, srpski teniser je deportovan uz zabranu ulaska u Australiju u naredne tri godine, pa je glavno pitanje da li će Vlada Australije ukinuti Đokoviću trogodišnju zabranu ulaska u zemlju ili ne, piše Sport 1 Oslobođenje.

U međuvremenu, organizatori Australijan opena objavili su promotivni poster koji za Novaka Đokovića ne izgleda nimalo optimistično.

Poster je najavio izdanje Australijan opena 2023, ali sa Rafaelom Nadalom, Stefanosom Cicipasom, Nikom Kirgiosom i drugim teniskim zvezdama bez Novaka Đokovića.

Da li to znači i da se Australijan open već sprema za turnir bez Đokovića, teško je reći, ali ono što se zna je da turnir neće lobirati kod savezne vlade Australije da Đokoviću ukine zabranu, te da će odluka biće isključivo na vladi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari