„Loš primer za decu koja su to gledala, sport je postao biznis“: Bivši trener o uzrocima tuče roditelja na utakmici „petlića“ u Beogradu

Ostavite komentar


  1. Fudbal kao organizacija je samo zlo. Vec kod dece od 10 godina namestaju se turniri i kupuju pozicije. Jedno veliko fuj …. A da ne govorim o tome da prosecna skolica gudbala uzima godisnje od roditelja do 100 000 dinara ( clanarine oprema kampić )

  2. Ako je danas dete talentovano (to je pitanje prirodnih psiho- fizičkih predispozicija i sposobnosti), a roditelji nemaju novac da plaćaju treninge i „pripreme“, njegov talenat neće doći do izražaja, jer neće u najvećem broju slučajeva imati mogućnost da ga predstavi i razvije. Pre 30 godina, tj. pre vulgarnog privatizovanja ekipnih sportova, nije bilo tako, jer treniranje je bilo besplatno i selekcija se vršila (uz malo izuzetaka) pretežno na osnovu talenta i zalaganja na terenu. Dodatni negativni balast je činjenica da su u veoma velikom procentu vlasnici klubova kriminalaci (klasični i oni tzv. belih okovratnika) i novopočeni biz“m“ismeni, sa sumnjivo stečenim „prvim milionom“. Naravno, ima veoma malo izuzetaka i njima svaka čast. Bolesno ambiciozni, a uz to i nezreli i agresivni, roditelji su samo logična posledica supremacije novca nad lepotom igre, druženja i razvijanja zdravih životnih vrednosti i stilova.

Ostavite komentar


Sport

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.