Loša praksa i još lošija poruka uprave Partizana 1photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Packa FIFA kao još jedna potvrda neodgovorne politike rukovodstva kluba iz Humske.

Kao da igračima, struci i navijačima Partizana nije dovoljno tenzije u finišu borbe za titulu, jer je i pored sveg truda Aleksandra Stanojevića i izabranika mu pitanje koliko je realno da se vrate na vrh tabele, na kom su bili ušančeni sve do pred kraj regularnog dela prvenstva, „rođena“ uprava im je priredila još jedan šok, razočarenje i brigu. 

– Kazna FIFA se odnosi na ratu Luganu za Filipa Holendera, koju ćemo uplatiti u narednih 20 dana, skinuti suspenziju i steći pravo da nesmetano radimo u letnjem prelaznom roku. Izmirili smo sve što se zahtevalo za UEFA evropsku licencu, taj dug je ostao jer se sve dogodilo van prelaznog roka i smatrali smo da imamo dovoljno vremena. Sve će biti u redu, platićemo i poslovati normalno – pokušao je generalni direktor kluba Miloš Vazura da umiri deo javnosti naklonjen osvajaču 27 titula, nakon vesti da je Međunarodna fudbalska federacija zabranila registrovanje novajlija u tri sledeća prelazna roka.

Sva je prilika da će on, predsednik Milorad Vučelić i njihovi saradnici pronaći potrebnih 250.000 evra, koliko se navodno još ostalo dužno Švajcarcima od 450.000 koliko je iznosio ceo otkup napadača mađarske reprezentacije – čitaj zadužiti kao u slučaju sredstava za izmirivanje tekućih finansijskih zaostavština bez čega ne bi nedavno dobijena licenca za naredna UEFA takmičenja – ali ostaće ružan utisak i loša poruka.

To što su svuda konkuzna vremena i što mnogi ne stižu da plaćaju na vremena ne može da bude opravdanje za to što je neko ignorisao opomenu i procenio da će i ovaj slučaj rešiti na poček, kada mu se to uklopi u biznis plan a ne u skladu sa dogovorenim tajmingom. I što je držeći se stare fudbalske srpske prakse „što možeš danas ostavi za prekosutra“ (posebno omiljene Crvenoj zvezdi i Partizanu jer im država najviše pomaže i uvek gleda kroz prste) poslao negativan signal eventualnim klijentima.

Niko ne voli kada se ugovori gledaju kao mrtva slova na papiru i reaguje tek kada zagusti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari