Loše, monotono, negledljivo 1Foto: STARSPORT

Rudar iz Pljevalja je bio amaterski klub za potrebe Lige Evrope; Radnik je u Surdulici transparentno materijalizovao brojne manjkavosti na startu domaćeg prvenstva…

… dok je krajnje prosečni Trakai minimalnim porazom u Humskoj u četvrtak uveče doprineo kulminaciji besa i razočaranosti kod jedva šest hiljada navijača koji su zvižducima ispratili fudbalere i stručni štab Partizana. Već u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope bilo je evidentno da se crno-beli muče u gotovo svim segmentima igre, da su fizički nedovoljno spremni i da linije tima nisu uigrane. Sumirajući utiske; većina fudbalera bila je samokritična pred revanš naredne sedmice, kome će prethoditi prvenstveni duel sa Dinamom iz Vranja u nedelju, ponovo na stadionu u Surdulici.

– Imali smo sreće… Postigli smo gol iz prekida, pre toga isključenje njihovog igrača, do tog trenutka nismo imali više od igre, nismo imali neke zrelije šanse. Tek posle toga smo se aktivirali, imali polušanse. Nažalost, samo 1:0, možda smo mogli da damo još neki gol – za divno čudo mladi Danilo Pantić je bio nedvosmislen u analizi igre crno-belih, ne koristeći izbledele i predosadne fraze.

Partizan je autogolom Januševskisa u 57. minutu, neposredno posle isključenja njegovog kolege Vorobjovasa, ostvario minimalni trijumf, koji pak nije zamaskirao teško opisivu sporu i nedopadljivu igru crno-beli. Ponovo je trener Đukić napravio nekolicinu kadrovskih promena; čini se da je lošem izdanju doprineo i time što je nekolicinu njih u formaciji 4-4-2 stavio na pozicije na kojima njihovi kvaliteti ne dolaze do izražaja (Pantić, Ivanović, Suma, Kosović).

– Loše smo igrali. Nije bilo kreativnosti, monotono, lako su nas čitali. Pokušavali smo preko bokova do centaršuta, ali su imali igrače koji su dobri u skoku. Nismo igrali kako smo se dogovorili, mnogo smo brzali, bili smo nervozni i pravili smo loše poteze. Cela ekipa nije bila na potrebnom nivou. To je tako u fudbalu, kad nisi na nivou ne možeš da pobediš – istakao je Pantić u poslednjoj rečenici koliko je „minimalac“ neobećavajući pred revanš u Litvaniji.

U odnosu na mlađeg kolegu, Vladimir Stojković nije bio toliko slikovit u opisu onoga što je viđeno u četvrtak uveče od strane njegovih saigrača. Iako kao kapiten i golman savetima i instrukcijama doprinosi da poslednja linija deluje harmonično, upravo su mladi Marković i Šehović, odnosno iskusne novajlije Enake i Valijente u više navrata delovali neuigrano.

– Šta god da kažem, biće komentara, ovakvih ili onakvih… Neko će reći da je trebalo da pobedimo 10:0. Prisutna je doza straha, zato što se igra na ispadanje, nema popravnog, a ovo je tek druga prepreka, imamo još dosta do Lige Evrope… Da prođemo ovo kako znamo i umemo, pa mislim da će posle sve doći na svoje mesto. Slažem se da treba da pobeđujemo ubedljivije, ali desi se da bude i tvrdo – nije Stojković delovao previše uverljivo prilikom opservacije (ne)učinjenog u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Sa Dinamom u Surdulici

Samo sedam dana posle poraza na startu domaćeg prvenstva od Radnika (0:1), fudbalere Partizana u nedelju opet očekuje meč Superlige na istom mestu. Zbog činjenice da se renovira, a da u prvobitnom stanju nije ispunjavao uslove stadion u Vranju, fudbaleri Dinama ugostiće crno-bele u Surdulici. Novajlija u domaćoj ligi poražen je ubedljivo na startu od Crvene zvezde u Beogradu (3:0), ali nema sumnje da će se svojski potruditi da namuči crno-bele, u čijem će sastavu sigurno doći do određenih promena.

Đukić opet „preživeo“

Kuva se u Humskoj posle lošeg početka takmičarske 2018/19. Uprava Partizana zasedala je u petak, a jedina tema je bila situacija u vezi sa trenerom Miroslavom Đukićem. Razmišljao se o raskidu saradnje, koji bi klub papreno koštao; prijateljskom rastanku, koji Đukiću očigledno nije opcija, ali je na kraju ipak odlučeno da crno-beli neće menjati šefa struke, uprkos javnom negodovanju navijača posle poraza u Surdulici, odnosno minimalne pobede nad Trakaijem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari