LŠ: Pobede Reala, Bajerna, Junajteda i Juventusa 1Foto: EPA-EFE/ ETTORE FERRARI

Fudbaleri Reala slavili su na gostovanju Romi sa 2:0, u derbiju petog kola Lige šampiona.

Bodove aktuelnom evropskom šampionu obezbedili su Geret Bejl i Lukas Vaskez golovima u drugom poluvremenu, mada se mora priznati da je „Rimska vučica“ u prvom poluvremenu apsolutno dominirala i da je propustila nekoliko stopostotnih šansi.

Onu najbolju Čengriz Under nije realizovao u 45. minutu kada je šutirao sa dva metra, ali je loptu nekako poslao daleko iznad prečke gola Tibo Kurtue.

Pre toga ekipa iz prestonice Italije je propustila četiri sjajne prilike u samo jednom napadu, a poslednju od te četiri i srpski reprezentativac Aleksandar Kolarov koji je šutirao izvanredno sa dvadeset metara, ali i zamalo neprecizno.

U drugom poluvremenu Real je surovo kaznio propuštene prilike Rome u prvom poluvremenu i obezbedio prvo mesto u grupi G.

Roma je i pored poraza obezbedila drugo mesto i učešće u osmini finala Lige šampiona na proleće, a za treće mesto će se boriti Viktorija iz Plzenja i CSKA iz Moskve, koji imaju pet bodova manje od Rome uoči poslednjeg kola koje je na programu za dve nedelje.

Danas je u terminu od 19 časova Viktorija slavila u Moskvi protiv CSKAS sa 2:1 i to nakon preokreta, pošto su posle prvih 45 minuta gubili 1:0.

U grupi E videli smo dve pobede favorizovanih ekipa uoči ovog kola.

Ajaks je kao gost savladao AEK u Atini 2:0 golovima srpskog reprezentativca Dušana Tadića (dva gola, jedan iz penala), a Bajern ubedljivo sa 5:1 „isprašio“ Benfiku i tako borbu za prvo mesto u grupi ostavio za poslednje kolo kada će gostovati Ajaksu u Amsterdamu.

Tamo će četi Nike Kovača osim pobede biti dovoljan i jedan osvojen bod kako bi osvojili grupu E, mada će se za nešto pitati i Ajaks koji ove jeseni igra fenomenalno.

U grupi H Juventus i Mančester junajted ostvarili su minimalne pobede (1:0) nad Valensijom, odnosno Jang Bojsima.

„Staroj dami“ je tri boda doneo Mario Mandžukić u 59. minutu na asistenciju Kristijana Ronalda, a Junajtedu Maruan Felaini u poslednjim trenucima meča.

Juventus ima 12 bodova, Junajted 10, Valensija 5, a Jang Bojs 1, pa će prvoplasiranog u ovoj grupi rešiti dueli u poslednjem, šestom, kolu u kojima će „koplja ukrstiti“ Valensija i Mančester junated, te Jang Bojs i Juventus.

U grupi F videli smo pravi „vatromet“ golova, Šahtjor je sa 3:2 pobedio Hofenhajm u gostima, a Lion i Mančester siti su remizirali 2:2.

Siti ima 10 bodova, Lion 7, Šahtjor 5 i Hofenhajm 3. U poslednjem kolu igraju Siti i Hofenhajm, te Šahtjor i Lion.

Večeras smo dobili sedam putnika u nokaut fazu takmičenja, a to su redom: Real, Roma, Juventus, Junajted, Siti, Bajern i Ajaks, a jedina je nedoumica je da li će im se tamo pridružiti Lion ili Šahtjor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari