Lučani pod vodom 1

Tek što je odigrano tri kola u nastavku domaćeg šampionata novi problemi su zadesili fudbalsku Srbiju. Velika količina padavina tokom vikenda ostavila je posledice i na naše najkvalitetnije fudbalsko takmičenje, a najdeblji kraj, za sada, izvukao je tim podno Dragačeva. Stadion lučanske Mladosti je ostao potopljen posle izlivanja reke Bjelice u ovom gradiću, a osim fudbalskog terena koji gotovo izvesno neće moći da bude spreman za naredni vikend kada domaćini dočekuju Čukarički, nabujala reka je oštetila klupske prostorije i teretanu.

Velike poplave zadesile su i obližnji Čačak, ali će fudbaleri Borca svoje meč za vikend odigrati u Novom Sadu, tako da će u gradu na Zapadnoj Moravi imati više vremena da se pozabave neprilikom nego komšije iz Lučana. Ova varoš u Moravičkom okrugu bila je pod vodom i u prethodnim poplavama u kojima je situacija bila kud i kamo blaža budući da je 2014. poplavni talas bio 2,5 metara, a sada je 3,5 metara. Otežavajuću okolnost predstavlja i činjenica da padavine u ovom delu Srbije ne prestaju i da se narednom periodu očekuju još intenzivnije, što dodatno može da napravi problem ionako skromnoj infrastrukturi na terenima u Srbiji. Prethodni put je zbog poplava polovinom maja 2014. godine odloženo čitavo kolo domaćeg prvenstva, a tada je najviše stradao subotički Spartak čiji je stadion podsećao na lučanski ovih dana.

Kada je reč o ostalim nepogodama, sneg je umeo često da bude velika prepreka igranju mečeva Superlige. Jesenas je upravo iz tog razloga odložena utakmica Novi Pazar – Jagodina, dok je ivanjički Javor često bio izložen snežnim padavinama budući da je sličnih vremenskih uslova kao i grad na Jošanici. I reprezentacija Srbije imala je sličnih problema sa vremenskim nepogodama. Krajem marta 2013. godine velike količine snežnih padavina zadesile su Novi Sad gde je domaća reprezentacija trebalo da ugosti Škotsku u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu. Izvesno je bilo da će meč biti odložen, ali su gostujući navijači to predupredili i u kiltovima zajedno sa radnicima očistili teren i omogućili da se utakmica odigra.

Poplavljeni tereni KK Borac

Velike količine padavina koje su tokom vikenda zadesile Čačak prete da ugroze i dvoranu Košarkaškog kluba Borac. Nabijala Zapadna Morava poplavila je pomoćne terene čačanskog superligaša koji se nalaze u plavnom području. Ukoliko nivo reke poraste postoji opasnost da voda uđe i u samu dvoranu koja je uspešno odbranjena od vodene najezde maja 2014. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari