Lučić prvi među jednakima 1Foto: EPA-EFE/ ERDEM SAHIN

Najprijatnije iznenađenje ovogodišnje Evrolige Bajern iz Minhena na gostovanju Panatinaikosu moći će da pokaže da će i posle poraza od favorizovanog CSKA na svom parketu održati kontinuitet dobrih rezultata i igara.

Andrea Trinkijeri je očigledno doneo sa sobom sasvim novu koncepciju igre i uz nekoliko pojačanja, prošlogodišnji tim ne liči na sebe.

Poseban napredak, takoreći „eksploziju“ doživeo je Vladimir Lučić.

On je trenutno treći po renkingu u celoj Evroligi (prosečno 19,5 indeksnih poena), ima fantastične procente šuta (66.7 odsto za dva, 53.8 za tri i 90.6 odsto slobodna bacanja).

Kad se uzmu u obzir i nestatistički parametri među kojima je najvažniji njegov veliki učinak u odbrani, nesumnjivo je da se Lučić nametnuo kao vođe ove ekipe i prvi pik Trinkijerija.

Panatinaikos će pokušati da ga sa Papapetruom zaustavi u oba smera, optereti u odbrani i „pripitomi“ u napadu jer grči „olraund“ igrač ima i „fiziku“ i „inteligenciju“ za tako nešto.

Ono što će Grcima predstavljati problem osim njihove evidentno loše forme je i što Bajern igra maksimalno kolektivno, te bilo kakva izolacija nekog pojedinca ne ometa sprovođenje ideja na parketu.

PAO je prošle sezone oba puta pobedio Bajern, ali je sada tu drugačiji odnos snaga.

„PAO dolazi iz loše serije i to nikako nije dobro za nas. Imaju kvalitetnu ekipu i pitanje je trenutka kad će da kliknu i zaigraju mnogo bolje. Imaju izuzetan kvalitet na pozicijama 1 i 3, i dugi roster, a to će nas naterati da budemo vrlo disciplinovani u napaduThey have a lot of size on positions 1 and 3, and and they will force us to face this a i ne dozvolimo im lake poene iz tranzicije. S druge strane, to će biti i veliki izazov za našu odbranu“, rekao je u najavi meča trener Bajerna Andrea Trinkijeri.

Fenerbahče, koji predvodi selektor Srbije Igor Kokoškov, je u seriji od tri ubedljiva poraza.

Taman toliko nastupa bez najboljeg strelca Nanda De Koloa i do sada nije uspeo da to bilo kako kompenzuje.

Pokazane su u poslednje vreme mnoge slabosti u oba pravca, a možda je najalarmantnije da se pojavila i malodušnost jer su se u nekim mečevima prerano predavali i dozvolili protivniku da ih rezultatski dotuče.

Lorenco Braun (12.4 poena u proseku), Jan Veseli (10.7) i Džerel Eostvari (7.8) moraće da daju više, a to važi i za ostale jer da bi došli do pobede koja bi prekinula crnu seriju još neko će morati ofanzivno da iskoči.

Valensija, sa druge strane, ima dobru seriju, dobila je poslednje dve utakmice kod kuće i sada će pokušati da ostvari treću pobedu na strani ove sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari