Luis Dijaz želja Barselone, on srećan u Liverpulu 1Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Barselona analizira tržište u potrazi za ofanzivnim igračem koji bi mogao da napravi razliku u kvalitetu Barseloninog tima u odnosu na ovu sezonu, a sportski menadžment ima nekoliko imena na spisku.

Pre svih su to Španci, Niko Vilijams, Dani Olmo i Aleks Baenja, te bivši polaznik La Masije Ćavi Simons, piše katalonski list Mundo Deportivo.

Ipak, jedan od fudbalera koji je zainteresovao Katalonce je krilni fudbaler Liverpula Luis Dijaz (27 godina).

Dijaz je proglašen za najboljeg igrača Liverpula za mesec april i dao je intervju klupskim medijima u kojem je izrazio svoju sreću što je deo tima sa „Enfilda“.

– Dolazak u ovaj veliki klub, Liverpul, ostavlja vam puno prostora za učenje. Sve više imate prilika da naučite da budete profesionalac, da budete bolja osoba, da budete dobar saigrač i dobar čovek, pre svega. Istina je da sam ovde veoma srećan. Za klub dolaze sjajne godine, ne sumnjam u to – rekao je Luis Dijaz, sugerišući da će karijeru nastaviti u engleskom timu i sledeće sezone.

Kolumbijac je bio važan igrač ove sezone za Liverpul, sa 13 golova i 5 asistencija u 49 odigranih utakmica u svim takmičenjima.

Uz to, treba imati na umu da je Liverpul platio neverovatnih 43 miliona evra plus još 14 miliona evra bonusa za Luisa Dijaza u januaru 2022. kako bi ga potpisao iz Porta i u slučaju eventualne prodaje njegova cena bi bila veoma visoka, što je faktor koji komplikuje situaciju za Blaugranu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari