Luis Enrike: Mbape je divan igrač i izuzetno retka ličnost 1Foto: EPA-EFE/Teresa Suarez

Trener PSŽ Luis Enrike izjavio je da je fudbaler Kilijan Mbape divan igrač, a na ličnom nivou izuzetno kvalitetna osoba kakva se retko može naći, preneli su danas francuski mediji delove dokumentarnog filma o Enrikeu emitovanom na španskim televizijskim kanalima.

„Kilijan je divan igrač. Osoba izuzetnog ličnog nivoa, kakvu retko možete naći – ljudska, nežna i bliska“, rekao je Enrike.

Odnos između Enrikea i Mbapea često je bio težak posebno tokom njihove zajedničke sezone u PSŽ-u prošle godine.

Mbape je imao probleme na početku poslednje sezone u PSŽ-u jer francuski igrač nije želeo da produži ugovor, a kad je pristao da bude još u pariskom klubu, postao je neprikosnoveni igrač.

Međutim, Enrike je tada odlučio da mu ozbiljno ograniči vreme izlaska na teren, kad su počele da kruže priče o Mbapeovom konačnom odlasku iz PSŽ-a.

List Uest Frans ocenjuje da je zbog toga neobična izjava Enrikea, pošto je Mbape prilično razočaran završio sezonu u pariskom klubu.

Enrike u dokumentarnom filmu je rekao da mu je žao odlaska Mbapea, kapitena francuske reprezentacije na Evropskom fudbalskom prvenstvu proteklog leta u Nemačkoj.

„Šteta što je otišao u Madrid. Ali je život takođe igra. Neka mu sve ide po dobru, nemam ništa da mu (Mbapeu) zamerim. Uvek je bio veoma ljubazan i pun poštovanja, baš kao i njegov brat i njegovi roditelji“, dodao je Enrike.

Jedan od problema Enrikea ove sezone u PSŽ-u biće da zameni Mbapea, igrača koji je prošle godine postigao 44 gola u 48 mečeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari