Luka Dončić razmišlja o odlasku iz Dalasa 1Luka Doncic Dalas foto twitter

Dalas ove sezone, prvi put od 2019, nije obezbedio plasman u plej-of, što je navelo američke novinare da se pozabave skorijom budućnošću Luke Dončića.

Najbolji košarkaš Mavsa nije ima tekuću sezonu nalik nekim prethodnima. Trejd koji se dogodio sredinom sezone, tačnije dolazak Kajrija Irvinga, nije doprineo poboljšanju rezultata, naprotiv.

Utisak je da dvojica vrhunskih asova nisu kliknula „na prvu“ što se odrazilo na celokupan učinak ekipe.

Posledično, na nekih sedam utakmica do kraja ligaškog dela sezone, u Mavsima su se pomirili sa neulaskom u doigravanje, želeći da zbog toga u potpunosti odmore Dončića i Irvinga koji su sam kraj takmičarske godine dočekali roviti.

Prema saznanjima ESPN-a, koji su do informacija došli direktno iz kluba, Dončić je nezadovoljan poslednjim potezima koje su povukli operativci Mavsa, tačnije novim saigračima, kao i snagom ekipe.

S tim u vezi, ukoliko se tokom leta ne dogode neke promene, odnosno ne naprave vizionarski potezi, Dončić bi mogao da na kraju sezone 2023/24 zatraži trejd.

Mavsi su svesni potencijalnog zemljotresa u svojim redovima. Mark Kjuban, vlasnik kluba, nedavno je poručio, govoreći na pomenutu temu, da je jedini siguran način da se Dončić zadrži – osvajanje šampionskog prstena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari