Luka Dončić u seriji + 45 1Luka Doncic Dalas foto twitter

Napravili su Dalas Mavsi u poslednjem trejd roku par kadrovskih promena – poslali Kristapsa Porzingisa u Vašington u zamenu za Bertansa i Dinvidija kako bi poboljšali „spejsing“, procente šuta i u Dinvidiju dobili podršku Luki Dončiću, međutim kako slovenački reprezentativac igra u poslednje vreme, utisak je da sam može potvrditi mesto kluba iz Teksasa u plej-ofu. Sjajni košarkaš je u poslednjem meču sa Nju Orleansom produžio impresivnu seriju od plus 45 poena na tri od poslednja četiri meča. Mavsi su slavili 125:118, a Dončić je duel završio sa 49 poena i 15 skokova.

Luka je prvo protiv LA Klipersa postavio lični rekord od 51 poena, zatim je dve večeri kasnije istom rivalu ubacio 45, da bi ga Majami zaustavio na „svega“ 21 poenu. Već protiv Nju Orleansa Luka se vratio u strahovitu košgetersku formu. Pelikansima je dao 49, uz 15 skokova i osam asistencija.

Dalas je trenutno među timovima u najboljoj formi. U seriji je od šest pobeda na poslednjih sedam utakmica i na skoru 35-24 zauzima peto mesto u Zapadnoj konferenciji sa realnom mogućnosšću da regularni deo završi na jednom mestu iznad ili ispod. Luka Dončić je, ne samo apsolutni lider mavsa, već i jedan od trojice najdominantnijih košarkaša ove sezone u NBA. Slovenački reprezentativac je maltene na tripl-dabl proseku od 27 poena, devet skokova i asistencija.

S obzirom na to da predstoji Ol Star vikend, Dončić će imati priliku da se odmori i dobro zabavi pre nego što krene u nove pohodne na protivničke koševe. Trenutno momak koji za deset dana puni 23 godine deluje nezaustavljivo. U poslednjih pet mečeva njegov učinak je 49 poena, 15 skokova, 8 asistencija.

Postao je tek četvrti igrač u istoriji NBA lige koji je u 10 utakmica ubacio 350 poena, imao 100 skokova i 75 asistencija. Pre njega to su uspeli samo Oskar Robertson, Majkl Džordan i Rasel Vestbruk.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari