Luka Ilić razočaran Siti grupom: Terali su me da treniram dok sam bio u velikim bolovima, nisu mi verovali 1Foto: Starsport

Povratnik u redove crveno-belih pričao o negativnim iskustvima tumarajući po pozajmicama, a sve zbog „mamca“ u vidu Mančester sitija.

„Građani“ su sinonim Siti grupe, jednog fudbalskog konglomerata sa Bliskog istoka koji mlade i neafirmisane fudbalere najčešće „mami“ navodnim pozivom Mančester sitija, dok se iza paravana uglavnom kriju razne pozajmice.

Samo retki uspeju na kraju da se ratosiljaju brojnih seldibi, neretko svakog narednog leta, dok je broj onih koji na kraju završe u Mančester sitiju zanemarljiv.

Takvim putem krenuli su svojevremeno braća Luka i Ivan Ilić kada su 2017. prodati Sitiju za 5.000.000 evra od strane Crvene zvezde.

Mlađi od braće, Ivan je uspeo da se relativno brzo ratosilja ugovora sa Mančester sitijem, prelaskom u Veronu, dok je stariji Luka, praktično do nedavnog povratka u Crvenu zvezdu, čitavih sedam godina bio vezan za Siti grupu.

U tom intervalu svo vreme je bio na pozajmicama od Brede, preko Tventea, TSC-a i na kraju francuske Troe koja je deo Siti grupe zajedno sa još brojnim klubovima širom sveta od Đirone, Njujork sitija, Melburn sitija…

– Da, bilo je razgovora sa Njujork sitijem, ali nisam bio zainteresovan jer nisam želeo da ostanem u Siti grupi – iskreno je delovao 25-godišnji fudbaler tokom razgovora za francuski Liberation Champagne.

Još uvek aktuelna sezona, za rođenog Nišliju bila je košmarna. Iako je imao neke dobre partije u Troi, konstantno se mučio sa povredom leđa, a sve zbog lošeg tretmana i lečenja od strane nadležnih u klubu.

– Dugo sam bio odsutan jer se nisam pravilno lečio. U klubu su me terali da treniram i igram utakmice dok sam bio u velikim bolovima. Nisu me pustili da se oporavim. Ja sam profesionalac, tako da nema potrebe da se pretvaram. To nisam ja.

Ilić je Crvenu zvezdu napustio sa 18 godina a u voljenu sredinu vratio se kao 25-godišnjak. U međuvremenu je stekao veliko životno i fudbalsko iskustvo i trebalo bi da u Ljutice Bogdana dobije adekvatnu šansu da pokaže koliko je kvalitetno rešenje na polju kreacije igre.

– Dosta sam iskusniji, prošao sam period koji mi je dosta značio. Bilo je i dobrih i loših stvari, ali i kao osoba sam mnogo toga naučio. Istina je da je bilo drugih ponuda, ali čim sam čuo da je Crvena zvezda zainteresovana bez razmišljanja sam odlučio. Gledao sam dosta utakmica kada sam bio slobodan, svi su fantastični igrači i dobra je stvar što je jaka konkurencija jer će to činiti tim boljim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari