Luka Mitrović je Zvezdin centar 1Foto: EPA-EFE/ MATTEO BAZZI

Gotovo da su u potpunosti promenili lični opis tokom leta i time pokazali koliki je uspeh prošle sezone napravljen osvajanjem triple-krune sa sastavom koji je bio daleko od željene kompozicije tima Dejana Radonjića.
Omiljeni trener Crvene zvezde, zajedno sa svojim stručnim štabom, iz korena je promenio spoljnu liniju dovođenjem Ivanovića, Voltersa, Holinsa, Lazarevića, Kalinića; atletski pojačao poziciju četiri sa Vajtom, međutim na mestu centra promene su se nekako najsporije odvijale, dok su pravi potezi kasnili.

Zvezda je, stiče se utisak, predugo čekala na odluku Lendrija Nnoka (otišao u Baskoniju), zbog broja stranaca ostanak Ognjena Kuzmića nije ni uzimala u razmatranje i u takvoj konstelaciji verovanto presekla da povratniku Luki Mitroviću prioritetna pozicija ne bude četvorka, na kojoj je stasao i kao kapiten crveno-belih naosvajo trofeja u prethodnom mandatu, već petica.

Visine 204 centimetra, nakupljenog iskustva tokom boravka u inostranstvu, Mitroviću u 28. godini sigurno neće biti problem da se „prešaltuje“ na poziciju centra.

Uostalom, već tokom boravka u Manresi korišćen je na petici i vrlo se komotno osećao u takvoj ulozi.

Radonjića je ponovo „kupio“ tokom prošlosezonskog finalnog serijala sa ekipom Budućnosti u ABA ligi.

Trener Milojević ga je koristio kao četvorku koja nije širila već je leđima u napadu opterećivala rivalske krilne centre.

U zavisnosti od taktike, prebacivan je i na pet.

U Zvezdi će ponovo sarađivati sa Ivanovićem i to bi mogla da bude odlična „pik“ konekcija.

Ivanović je dobar plej u igri dva na dva, nesebičan, kvalitetnog osećaja za pas.

Mitrović je pak dobar u otvaranju iz blokada ka košu; pouzdan je u kratkim otvaranjima, ima fin pregled igre i kada se licem okrene može da bude vrlo nezgodan.

U stanju je više puta da se ponovi u blokadama i da iz uručenja traži širinu i pas ka igraču koji utrčava po čeonij liniji.

Ono što je Lukina naročita karakteristika jeste odličan pivot, kako prednji tako i zadnji, čak i na niskom postu.

Bivši kapiten Zvezde nije naročiti atleta, niti ima šut sa distance, ali zbog nabrojanih karakteristika Radonjić bi mogao da ga korisit na obe centarske linije i sa njim bi možda i najlakše mogao da se prilagođava rivalskim odbranama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari