Ma kakva Amerika, lider Bundeslige želi Mijatovića 1Foto: Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Mladi, devetnaestogodišnji fudbaler Crvene zvezde interesantan i Bajer Leverkuzenu.

Partijama u jesenjem delu sezone, Jovan Mijatović postao je interesantan mnogim klubovima u Evropi.

Jučerašnjom informacijom da je Njujork Siti spreman da Crvenoj zvezdi ponudi 8.000.000 evra kako bi angažovao levonogogo napadača potvrđeno je da se njegove partije prate i širom sveta.

Sam fudbaler odbacio je mogućnost da se preseli u Rusiju (Zenit navodno nudio oko pet miliona evra) a prema poslednjim informacijama nema nameru ni da se seli u Ameriku.

Njegovi zastupnici verovatno znaju da će se opcije za preselenje samo množiti kako vreme bude prolazilo, a prema pisanju nemačkog Kikera, Bajer Leverkuzen takođe razmatra opciju da u skorije vreme Zvezdi pošalje ponudu.

Trenutni lider Bundeslige ima poprilične probleme u samom špicu napada nakon što je Viktor Bonifejs doživeo tešku povredu zbog koje će pauzirati do aprila.

Ćabi Alonso ima na raspolaganju još Čeha Adama Hložeka, kao i prekaljenog Norvežanina Patrika Šika.

Mijatović je, u odnosu na Hložeka i Šika, daleko polivalentniji. Može da igra u paru sa još jednim napadačem, po desnom boku ali i u samom špicu napada.

U skladu sa tim, u Leverkuzenu smatraju da bi, bez obzira na godine, odmah po dolasku mogao da dobije konkrentu priliku.

U toku jesenjeg dela sezone, zainteresovanost da dovdu Mijatovića prvo su pokazali Zenit i Fejnord. Mladi Beograđanin je odmah odbacio opciju odlaska u Rusiju, dok su iz Zvezde poručivali da žele da ga zadrže makar do juna.

Nakon dogovorene prodaje Koste Nedeljkovića u Aston Vilu za 9.000.000 evra veliko je putanje i kako bi navijači prihvatili da u istom prelaznom roku Ljutice Bogdana napuste dvojica tako talentovanih fudbalera.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari