Madriđani odreagovali na humani potez Luke Dončića: Još jednom je pokazao kakav je čovek 1Foto: BETA AP Photo LM Otero

Javnost u Srbiji dirnuta je zbog humane odluke Luke Dončića koji je pokazao spremnost da pomogne porodicama nastradalih u tragediji koja se dogodila u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“.

Građani Srbije pogođeni su tragedijama koje su se dogodile u poslednja dva dana. Solidarnost je evidentna, međutim, o jednom potezu Luke Dončića govori se biranim rečima.

Jedan od najboljih košarkaša današnjice sinoć je ponudioda plati sve troškove sahrane i psihološkog savetovanja za one koji su doživeli tragediju u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“.

Osim toga, okupio je i ostale NBA asove za Balkana kako bi zajedničkom akcijom pomogli unesrećenima.

Njegovu odluku javnost je saznala tokom sinoćnjeg susreta Partizana i Reala u Beogradskoj areni.

Kada se meč završio, potezom njihovog nekadašnjeg saigrača dirnuti su svi koji danas čine ekipu ali i upravu „kraljevskog kluba“.

– I sada je pokazao na delu kakav je čovek, koliko je human i darežljiv – poručio je Felipe Rejes, bivši as Madriđana, u razgovoru za Mozzart sport.

Nekadašnji reprezentativac Španije deceniju i po nastupao je za Real. Dončića poznaje još dok je kao dečkič stigao u klub iz ljubljanske Olimpije.

– Naravno da ga poznajem, sjajan momak, normalan, uvek spreman da popriča, da se druži. Krasila ga je uvek ta iskrena emocija.

Dončiću je otac Srbin, a deo familije, i to one bliske, ima u Beogradu. O njegovom odnosu sa prijateljima Rejes priča biranim rečima.

– Još uvek smo u kontaktu, on je neko ko ne zaboravlja prijatelje. Jednostavno sjajan momak koji to pokazuje na delu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari