Maestralni Doviciozo osvojio i „Katalunju“ 1Foto: EPA/ ALEJANDRO GARSIA

Vozač Dukatija Andrea Doviciozo trijumfovao je na sedmoj trci u sezoni, VN „Katalunje“ i tako se na samo sedam poena zaostatka približio prvoplasiranom u generalnom šampionatu, Maveriku Vinjalesu.

Do druge vezane pobede u sezoni došao je rutinskom vožnjom, apsolutno je bio najbolji na stazi i drugoplasiranog Marka Makreza ostavio je za više od tri sekunde iza sebe, a treći je bio vozač Repsol Honde Dani Pedrosa.

Doviciozo je startovao sa sedmog mesta, ali se przo priključio vodećima i sasvim zasluženo doneo još jednu pobedu italijanskoj ekipi u Moto GP.

Valentino Rosi se dosta mučio i na kraju je trku završio na osmom mestu, a njegov timski kolega Maverik Vinjales je imao još gori dan pošto uopšte nije bio u ritmu, te je kroz cilj prošao kao desetoplasirani.

Vozači Teh3 Jamahe Žoan Zarko i Jonas Folger su završili kao peti i šesti i prvi čovek te ekipe Erv Ponšaral može biti izuzetno zadovoljan trkačkim vikendom koji je za nama, dok je vozač Pramak Dukatija Danilo Petrući pao u poslednjem delu trke i ostao bez plasmana, iako je dugo „držao“ petu poziciju u svojim rukama.

Naredna trka vozi se za dve nedelje u Asenu, za VN Holandije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari