Magični Kris Pol 1photo: EPA-EFE/TANNEN MAURY

Finiks Sansi rezultatski deluju ubedljivo u 2022. u meri da su protiv LA Klipersa ostvarili 20. pobedu na poslednje 22 utakmice (103:96). Posebno impresivan je Kris Pol, 37- godišnji plejmjeker koji je u meču sa klubom iz Los Anđelesa nanizao devetu utakmicu na poslednjih deset mečeva sa dvocifrenim brojem asistencija (ukupno 14), preciznije 11.

Da su plejmejkeri dragoceni igrači i da u NBA baš svaki bek (takozvani bol-hendler) ne može biti i organizator igre pokazuje primer Krisa Pola. Sjajni organizator igre najbolji je i najpouzdaniji košarkaš Finiks Sansa ove sezone, bez obzira na košgeterska umeća Devina Bukera.

Majstor pik end rol igre, naročito kada protivnički centri u dubokom dropu brane centralni pik, poigrava se sa rivalskim odbranama ove sezone. Trenutno je u seriji od devet mečeva na poslednjih deset utakmica na kojima je imao dvocifren broj uspešnih dodavanja, tačnije, najmanje 11.

U kakvoj je formi ilustruje podatak da je na poslednje tri utakmice imao prosek od čak šesnaest uspešnih dodavanja.

Da je kreator igre koji odlično i kontroliše tempo igre može se zaključiti na osnovu podatka da je na poslednjih 15 utakmica zabeležio je 196 asistencija, uz samo 37 izgubljenih lopti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari