Majk Džejms nerešiva enigma za Zvezdu: Monako slavio u grotlu Štark Arene 1Foto: Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Košarkaši Monaka slavili su u trećem kolu Evrolige protiv Crvene zvezde rezultatom 82:76.

Izabranici Saše Obradovića bili su za nijansu bolji od večerašnjeg protivnika u prepunoj Štark Areni, što je bilo dovoljno za njihov prvi trijumf ove sezone u najkvalitetnijem klupskom evropskom košarkaškom takmičenju.

Sa druge strane i Crvena zvezda ima identičan skor na tabeli 1-2.

Zvezda je ušla nešto slabije u utakmicu pošto joj je trebalo dva i po minuta da ubaci prve poene, ali kada je to učinila preko Hange, videli smo ravi festival trojki Gedrasa Gedraitisa. On ih je pogodio čak četiri u prvoj četvrtini i najviše zahvaljujući njemu crveno-beli su imali „plus 9“ na kraju prve deonice utakmice – 23:14.

Ipak, imao je Monako odličan odgovor u prvoj polovini drugog kvartala, u ekipi Saše Obradovića sjajan u tim trenucima bio je, a ko drugi nego Majk Džejms, koji je pogodio dve trojke. Kad je to učinio i Outara, gosti su preokrenuli (29:31).

Ipak ekipa Duška Ivanovića stekla je četiri poena prednosti – 37:33, ali je Monako uzvratio serijom 5:0 – 38:37.

Ipak nakon tajm-auta Duška Ivanovića Zvezda pravi seriju 7:0 i na poluvremenu vodi – 44:38.

Monako je identičnom serijom „otvorio“ drugo poluvreme i poveo 45:44.

Bili su domaći u tim trenucima prilično loši u odbrani, a kad je crveno-belima stao i napad, Francuzi su otišli i na pet poena viška (53:58).

Na scenu je zatim stupio Miloš Teodosić koji je odmah pogodio trojku, potom u saradnji sa Džoelom Bolombojom napravili seriju pa su gosti imali samo plus 1 uoči poslednje četvrtine – 64:63.

Zvezda je dobro započela poslednju deonicu, imala je četiri poena prednosti – 70:66. Međutim, ubrzo je ispustila razliku, najviše zahvaljujući očajnom sekvencom Šabaza Nejpira, koji je promašio trojku, a potom napravio i tri greške – 74:70.

Do kraja meča Zvezda ipak nije uspela rezultatski da se vrati i Monako je upisao prvi trijumf ove sezone u Evroligi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari