Majk Džejms "presekao": Još tri godine u Monaku 1Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Najbolji poenter Evrolige svih vremena potpisao novi ugovor sa timom iz Kneževine na tri godine.

Mogao je Majk Džejms da bira gde će nastaviti karijeru. Najbolji strelac Evrolige svih vremena i MVP elitnog klupskog evropskog takmičenja za sezonu 2023/24 odlučio je ipak da ostane u Monaku, piše Sport Klub.

I ugovor sa timom Saše Obradovića produžio je na još tri godine. Samim tim, jasno je da će Monako ponovo imati prilično respektabilnu ekipu, u kojoj će i dalje lider biti Džejms.

Američki košarkaš rođen 1990. godine karijeru u Evropi počeo je u Zagrebu, a potom je igrao za Hapoel Galil, Pafoni, Kolosos Rodos, odakle se otisnuo u Baskoniju.

Tada je već došao na „viši nivo“, a posle nastupa za španski tim bio je još član Panatinaikosa. Oprobao se potom u NBA ligi, gde je igrao za Finiks Sanse i Nju Orlenas.

Po povratku u Evropu, ponovo je bio član Panatinaikosa, zatim Olimpije Milano, moskovskog CSKA. Usledio je još jedan angažman „preko Bare“, u Bruklinu, pre povratka na Stari kontinent. Od 2021. godine član je Monaka.

Džejms je sa Monakom osvojio dve uzastopne titule prvaka Francuske, a prošle sezone je sa ekipom osvojio kup Francuske i igrao na Fajnal foru Evrolige, gde je Monako osvojio treće mesto.

Nagradu MVP za regularni tok prethodne sezone u Evroligi Džejms je zaslužio tako što je za nešto manje od 32 minuta u proseku na terenu postizao 17,9 poena i imao 4,1 skok i 5,1 asistenciju za prosečni indeks korisnosti 19,4.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari