"Majstorica" u duelu dominantnih 1Foto: FoNet/AP

Po prvi put u istoriji dva tim sastaće se u finalu NBA plej-ofa treću godinu zaredom. Ako je tokom regularnog dela sezone i postojala sumnja da će se u završnici ponovo naći Golden Stejt i Klivlend, plej-of utakmice pokazale su da ne postoje protivnici koji bi im mogli parirati.

Voriorsi u finale stižu bez i jednog izgubljenog meča u doigravanju dok su Kavsi poraženi u jednoj utakmici.

Kao i prošle sezone, i ovoga puta različite analize daju prednost Voriorsima u čijem timu igraju četiri ol-star košarkaša, među kojima i najveće pojačanje sezone Kevin Durant. Ipak, prošlogodišnje finale, kada je Klivlend uspeo da preokrene seriju od 1:3, pokazuje da prognoze lako padaju u vodu zbog čega Kevin Lav kaže da ga „cela ta priča oko toga da su autsajderi zabavlja“.

– Na kraju krajeva, mi smo ti koji brane titulu. Probaćemo da ponovimo rezultat iz prošle sezone, a uloga koju su nam dodelili može nam poslužiti kao motivacija. Ne osećam se kao autsajder – kazao je Lav.

Lebron Džejms, koji je prošle sezone u završnici bio nezaustavljiv pogađajući između ostalog i trojku u sedmoj utakmici koja je Kavsima na kraju i donela titulu, malo je oprezniji od Lava u najavama.

– Biće ovo veliki izazov. Ovi momci će opasno izazvati mene i moj klub. Oni su izuzetno jak tim, igrao sam protiv sličnih, protiv Reja Alena, Kevina Garneta, Pola Pirsa, Ražona Ronda i Doka Riversa u Boston Seltiksima. Biće ovo veliki izazov i mentalno. Ali, imamo svoje šanse. Ne zna se kakav može da bude ishod, ali će se o nama pisati i pričati tokom serije. Meni je svakako čast i vrlo sam uzbuđen što ću biti deo ove finalne serije – rekao je Džejms.

Prošle sezone Voriorsi su imali rekordan niz pobeda dok su ove godine bolji za Kevina Durenta. Zvezda Golden Stejta Stef Kari kaže da dobro poznaju svoje rivale kojima će pokušati da poremete planove.

– U većem delu tačno znate šta Lebron radi, znate šta Kajri radi. Znate njihov stil i upoznati ste sa time. Osim toga, mislim da kada pogledate njihov ceo tim, imaju dobru hemiju. Deluje kao da se zabavljaju i mi želimo da uradimo nešto povodom toga – rekao je Kari.

Osmo finale Lebrona Džejmsa

Sutrašnji meč biće osmo finale plej-ofa u kome će igrati Lebron Džejms, koji kaže da će nastup u još jednoj završnici biti odličan dodatak njegovoj biografiji.

„Kada prestanem da igram, mogu da se osvrnem iza sebe i kažem – ovaj momak je ušao u tri, četiri, pet, šest uzastopnih finala. Biće sjajno govoriti o tome, videti šta sam sve kao pojedinac uspeo da postignem. Kada govorite o dugovečnosti i mogućnosti da igrate na vrhunskom nivou tokom dugog perioda, ja sam imao dovoljno sreće da to postignem sa dva različita tima – niko to pre mene nije uspeo, tako da sam srećan i ponosan“, kazao je Džejms.

Voriorsi i dalje bez Kera

Po svoj prilici Stiv Ker, koji već duže vreme ima ozbiljne zdravstvene probleme, neće biti na klupi Golden Stejta tokom prve finalne utakmice.

„Kako trenutno stoje stvari neću biti na utakmici u četvrtak. Još uvek nisam spremna da budem na klupi. Učestvujem na treninzima, pomažem u oporavku igrača, prisustvujem trenerskim sastancima, ali ne mogu da budem pored aut linije na utakmici“, rekao je Ker.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari