"Majstorice" odlučuju o finalistima ABA lige 1Foto: STARSPORT

„Majstorice“ će odlučiti o finalistima ABA lige, posle pobeda Cedevite nad Budućnošću (82:75), te Mornara nad Crvenom zvezdom (88:84). Odlučujuće utakmice na programu su za nedelju dana u Podgorici, odnosno Beogradu.

Srpski šampion zakomplikovao je sebi život porazom od Mornara, pošto će jednu od najvažnijih utakmica u sezoni igrati samo 48 sati nakon napornog evroligaškog meča protiv Reala (petak 19:00).

Sa druge strane ekipa iz Bara ima nedelju dana da se lepo odmori i pripremi za najbitniju utakmicu u istoriji kluba, utakmicu u kojoj ako trijumfuju ulaze u borbu za trofej na Jadranu i kartu za Evroligu naredne sezone.

Večeras Zvezdi ništa nije polazilo od ruke, razbijali su je Derik Nidam i Nemanja Vranješ sa ukupno ubačenih 57 od 88 poena domaće ekipe, a takođe su bili dobri i centri Radoje Vujošević i Strahinja Mićović sa kombinovano ubačenih 16 poena na meču.

U timu Zvezde jedini vredni pomena bili su Tejlor Ročesti sa 16 i Dejan Davidovac sa 14 poena, mada ni oni u odbrani nisu briljirali, pa se često dešavalo da ih protivnički plejmejker Nidam lako pretrči i loptu u koš položi.

Pogotovo je fenomenalan bio tamnoputi Amerikanac, pošto je sve šuteve za tri poena promašio, a ipak je stigao da ubaci 28 poena.

Međutim, trojke domaćih zbog toga nisu patile, pošto ih je u visokim procentima ubacivao Nemanja Vranješ, često sa osam, pa nekad i devet metara, a ako u takvoj formi bude i za nedelju dana, neće Zvezda lako doći do velikog finala.

U drugoj utakmici dana, Cedevita je lako savladala Budućnost, čime je rezultat u seriji izjednačila – 1:1.

Bolje su meč otvorili gosti, ali je onda usledila serija 22:0 Zagrepčana, nakon koje je bilo jasno da će se igrati i treći, odlučujući meč u Podgorici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari