Makabi iz Tel Aviva bez borbe u finalu Liga kupa 1Foto: EPA-EFE/MAST IRHAM

Košarkaši Makabija iz Tel Aviva plasirali su se u finale tamošnjeg Liga kupa (Kup pobednika) iako nisu odigrali polufinalni duel sa gradskim rivalom Hapoelom.

„Ponos Izraela“ će se u nedelju u 17 časova u borbi za trofej sastati sa Hapoelom iz Jerusalima srpskog trenera Aleksandra Džikića (prenos na SK), ali o tom duelu narednih dana sigurno niko neće pričati.

Šta se, naime, dogodilo u četvrtak uveče u Tel Avivu i to u dvorani u kojoj Hapoel igra svoje utakmice, a Makabi je formalno bio domaćin?

Hapoel je izgubio službenim rezultatom 20:0 nakon što je policija donela odluku da skenira identifikacioni broj svakog navijača pre nego što uđe u dvoranu iz sigurnosnih razloga, što je dovelo do ogromnih redova ispred hale. Igrači kluba iz Tel Aviva nisu želeli da izažu na teren ukoliko njihove pristalice ne budu u dvorani i u 20:15, odnosno 15 minuta čekanja, sudije su odsvirale kraj utakmice, piše Sport Klub.

Hapoel je na svojim društvenim mrežama oštro reagovao.

„Sportski navijači – ne kriminalci! Od jutra su nam počele stizati poruke iz kojih smo shvatili da izraelska policija večerašnju utakmicu tretira kao ratni događaj u koji su navijači uključeni, od osam do 80 godina, žene i decu – svi su bili potencijalni kriminalci. S obzirom na odnos prema publici na ulazu u dvoranu, zaključili smo da nema smisla izaći na teren. Sport pripada navijačima!” poručili su iz kluba.

Nakon ove odluke, Hapoel Tel Aviv bi se mogao suočiti sa novčanom kaznom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari