Maksimalna pobeda odbojkašica protiv Italije 1

U prvom kolu B grupe olimpijskog turnira u Rio de Žaneiru, ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Italije sa maksimalnih 3:0 (27:25, 25:20, 25:23).

Ubedljiva pobeda protiv veoma jake i iskusne italijanske ekipe predstavlja veliki podstrek za naš tim, koji je igrom i rezultatom u ovom duelu nagovestio da ima snagu i kvalitet da se umeša u borbu za medalje.

Najviše uzbuđena bilo je u prvom setu, koji je odredio tok ovog izuzetno zanimljivog i uzbudljivog duela. Naše odbojkašice su izgubile sigurnu prednost i bile su primorane da spasavaju tri set lopte. Tada su pokazale zavidnu mentalnu snagu, izdržale su pritisak i na kraju dobile uvodni deo derbija prvog kola.

U drugom setu reprezentacija Srbije je serijom od 4:0 stekla prednost, ali su Italijanke uspele da se vrate i da izjednače na 11:11. Usledio je još jedan veliki nalet našeg tima, koji je poveo sa šest poena razlike i taj deo igre je okončan bez većh uzbuđenja.

Posle vođstva od 2:0 treći set su izabranice Zorana Terzića mogle da odigraju opuštenije. Od početka su bez većih problema kontrolisale rezultat i mada su odbojkašice Italije stalno imale rezultataski priključak, naša maksimalna pobeda ni u jednm trenutk nije doedena u pitanje.

U drugom kolu Srbija ć 8. avgusta od 22 sata igrati protiv Portorika. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari