Maljković: „Ova vlast želi da unapredi sport u Srbiji“

Prvi čovek Olimpijskog komiteta Srbije, Božidar Maljković nakon prijema u Svečanim salonima gradskog zdanja obišao Sportsku halu i hipodrom, gde je upoznat sa stanjem sportske infrastrukture i planovima ulaganja u nju
Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije u radnoj poseti Požarevcu

Ostavite komentar


  1. Srbija nikad vise nije ulagala u sport nego sto je to u zadnje vreme. Polako ali sigurno vracamo izreku da smo sportska nacija.

  2. Ulaganje u sport uvek se isplati.
    lade generacije kroz treninge i takmičenje, uče se da kvalitetno žive, udaljeni od ulice i njenog uticaja.

  3. Šta znači rečenica da vlast želi da unapredi sport u Srbiji kada se život u njoj temeljno unazađuje više od četvrt veka i ne nazire ništa bolje ? Sport je lep i zdrav, ali je društvo teško obolelo. Neuroze s početka devedestih su opasno uznapredovale i prerasle u psihoze. Čoveku koji nema posao, koji ne može da školuje decu, koji ne može da ode na more jednom u pet, u inostranstvo barem u deset godina ili, što je najstrašnije, koji nema da jede, nije i ne treba da bude do fizičkog vaspitanja, sporta i kulture, već do opstanka. Ovakvu duhovnu, fizičku i materjalnu bedu, siromaštvo i beznađe, mada je gledano kroz tablete i televizije sve našminkano, deca mogu da nađu samo u istorijskim čitankama. Kada sam pre trideset i pet godina diplomirao, nisam ni sanjao da ću živeti u društvu koje će mi ogaditi i sport kojim sam se bavio i voleo ga. Danas piše da 18 miliona stanovnika zapadnog Balkana zarađuje manje od pet miliona Slovaka ?! Ko se u Srbiji pravi lud, to Maljkoviću, znaš i sam, ali ne osećaš.

  4. Onaj ko nije dovoljno hrabar da rizikuje neće postići ništa u životu.

  5. Ne lazi naprednjaku poltronski pomazete samo jedan klub a takvi kadrovi nesposobni kao ti vedre i oblace svuda, ne samo u sportu

  6. Ne smatram hrabrim onog ko prevlada svoje želje, nego onoga koji pobedi svoje neprijatelje; jer najteža bitka je nad sobom samim.

  7. Recite mi kakav bi nam život bio da nemamo hrabrosti da nešto pokušamo?

  8. Pozarevcu nedostaje: park (bez krvolocnih pasa), reka, kej, trotoari, javni wc, javna cesma.

Ostavite komentar


Sport

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.