Mančester junajted priznao kapitulaciju: Ten Hag ostaje na Teatru snova i potpisuje novi ugovor 1foto EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

Holanđanin će moći da bez većeg stresa priprema letnji prelazni rok i nada se nekom kapitalnom pojačanju.

Erik ten Hag trebelo je odavno da bude bivši trener Mančester junajteda, kada bi se o njegovom statusu pitali navijači „Crvenih đavola“.

Loši rezultati, nedovoljno pozitivna atmosfera u ekipi, doduše i brojne povrede važnih igrača doveli su do toga da Junajted i u sezoni za nama bude nemoćan da se nadmeće za titulu u Premijer ligi.

Uprkos svemu tome, rukovodstvo kluba odlučilo je da Ten Hagu ukaže poverenje, ponudi novi ugovor i time pokaže da u holandskom stručnjaku vidi sadašnjostt i budućnost.

Njemu saradnja sa Junajtedom ističe na kraju naredne sezone, međutim klub želi da se ugovor obnovi kako se slična tenzija u vezi sa šefom struke ne bi pojavila i idućeg leta.

Koji su razlozi ovakvog poteza uprave teško je odgonetnuti, s obzirom na to da je Junajted ovu sezonu završio na istorijski lošem osmom mestu u Premijer ligi. Od osnivanja Premijer lige, 1992. godine, Mančester junajted nikada nije bio slabije plasiran.

Ten Hag je, najverovatnije, sačuvao svoje mesto osvajanjem FA kupa, posebno jer je Junajted u finalu savladao Mančester siti, ali i zbog toga što vodeći ljudi u klubu nisu uspeli da pronađu adekvatnije rešenje, tačnije stručnjaka velikog trenerskog kredibiliteta, spremnog da dođe u jednu nesređenu sredinu kao što je Junajted.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari