Roma i Mančester junajted ponovo će ukrstiti svoje puteve u Ligi šampiona, pošto je voljom jučerašnjeg žreba u Nionu određeno da upravo ova dva kluba podele megdan u četvrtfinalu elitnog takmičenja. „Vučica“ sigurno još pamti prošlogodišnju katastrofu protiv istog protivnika u istoj fazi borbe za kontinentalnu krunu (1:7), a sudeći po dobrim ovosezonskim izdanjima rimske ekipe, Toti, Vučinić i ostali izvukli su pouke, pa treba očekivati zanimljiv dvomeč egzekutora Real Madrida u 1/16 finala tekuće Lige šampiona i „đavola“.

Roma i Mančester junajted ponovo će ukrstiti svoje puteve u Ligi šampiona, pošto je voljom jučerašnjeg žreba u Nionu određeno da upravo ova dva kluba podele megdan u četvrtfinalu elitnog takmičenja. „Vučica“ sigurno još pamti prošlogodišnju katastrofu protiv istog protivnika u istoj fazi borbe za kontinentalnu krunu (1:7), a sudeći po dobrim ovosezonskim izdanjima rimske ekipe, Toti, Vučinić i ostali izvukli su pouke, pa treba očekivati zanimljiv dvomeč egzekutora Real Madrida u 1/16 finala tekuće Lige šampiona i „đavola“. Pošto su se u četvrtfinalu obrela čak četiri predstavnika Premijer lige, bilo je teško izbeći jedan ostrvski duel, pa jedan od parova čine Arsenal i Liverpul. Lider engleskog prvenstva je jedan od favorita za osvajanje takmičenja, dok su crveni pokazali da ni njih ne treba još uvek otpisivati. U trci za najprestižniji evropski klupski trofej učestvovaće i četiri naša fudbalera u ovoj fazi. Nemanju Vidića u dresu Mančester junajteda očekuju dueli sa Romom, Mateja Kežman sa Fenerbahčeom dva puta će odmeriti snage sa svojim bivšim timom Čelsijem, čije boje sada brani Branislav Ivanović. Najteže će svakako biti Mladenu Krstajiću, čiji Šalke očekuje dvomeč sa Barselonom. Katalonci nisu blistali ove sezone, ali su u ovoj utakmici svakako favoriti. Prvi mečevi čevrtfinala igraju se 1. i 2. aprila, dok su revanši zakazani za 15. i 16.

Kuzmanović na Lazovića

Derbi meč četvrtfinala najmasovnijeg evropskog klupskog takmičenja Kupa UEFA igraće se u Firenci, gde na noge Fiorentini Zdravka Kuzmanovića stiže PSV Danka Lazovića. Glavni kandidat za naslov pobednika Bajern je favorit u dvomeču sa Hetafeom, dok Sporting Vladimira Stojkovića ima dobre šanse protiv Rendžersa. U poslednjem četvrtfinalnom duelu snagu će odmeriti Zenit i Bajer iz Leverkuzena. U polufinalu se sastaju na jednoj strani pobednici duela Bajern – Hetafe i Bajer – Zenit, a na drugoj bolji iz dvomeča Rendžers – Sporting i Fiorentina – PSV.

Posle izvlačenja četvrtfinalnih parova, odlučeno je i ko će se sastati sa kim u polufinalu. Bolji iz duela Arsenal – Liverpul igraće sa pobednikom meča Fenerbahče – Čelsi, dok će u drugom polufinalnom okršaju snage odmeriti pobednici mečeva Šalke – Barselona i Roma – Mančester junajted.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari