Mančester siti "krade" Halanda od Reala 1EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Poslednje informacije kažu da će norveški fudbaler na leto pojačati engleski klub, iako je viđen u španskom velikanu.

Prema trvdnjama Đanluke di Marzija, novinara Skaj sporta poznatog po validnim informacijama sa fudbalskog tržišta i pouzdanog najavljivača transfera, Erling Haland je promenio pravac i neće obući dres madridskog Reala nego će iz Borusije Dortmund otići u Mančetser siti.

Španski klub nudio mu je dolazak leta 2023. godine, ali je sjajni norveški ofanzivac sa svojim savetnicima izabrao da se za dva meseca priključi timu Žozepa Pepa Gvardiole. Uprava Milionera navijala je za prvu opciju, obzirom da je važećim ugovorom predviđeno da na kraju sledeće sezone obeštećenje sa 75 miliona poraste na 120 miliona evra, ali se 21-godišnjem golgeteru žuri sa odlaskom u još veću sredinu, trofejnog potencijala.

Haland je u Borusiju došao u zimskom prelaznom roku 2020. iz Salcburga, uz odštetu od 20 milliona, a od tada je za za ovaj nemački tim odigrao 84 utakmice, postigao 80 i namestio 22 pogotka.

Osim prodavca odlično će zaraditi i sam igrač, pošto bi mu narednih pet godina Siti plaćao 30 miliona evra po sezoni i to bez bonusa. Dobro će se opariti i njegov agent, čuveni Mino Raiola, koji je prema pomenutom izvoru informacija izboksovao proviziju od čak 70 miliona eura. S tim da će deo te sume pripasti i Halandovom ocu Alfu Ingeu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari