Pobeda Mandićeve i Mikeca 1foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Osvajači medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju, u izboru Sportskog saveza Beograda, proglašeni za najbolje prestoničke sportiste.

Oni su to zaslužili vrhunskim rezultatima u godini na izmaku. Milica Mandić kao pobednica tekvondo takmičenja u Japanu, a Damir Mikec srebrnom medaljom na najvećem planetarnom sportskom događaju.

Najbolji sportski funkcioner je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin, koji je sa pomenutom organizacijom stao iza Svetskog prvenstva u glavnom gradu naše zemlje.

Za najboljeg trenera proglašen je selektor tekvondista Dragan Jović, a najbolji klub je njegov TK Galeb.

Najbolji sportista u neolimpijskom sportu je Marko Kovačević, najbolji paraolimpijci su Saška Sokolov i Željko Dimitrijević, nagrađeni su i Streljački savez Beograda, Sportski savez opštine Stari grad, dok je profesoru Zoranu Ćirkoviću uručena nagrada za životno delo.

Urednik sportske rubrike Tanjuga, Željko Vučković, odlukom Komisije izabran je za najboljeg sportskog novinara u 2021. godini.

Nagrade su uz prisustvo zaposlenih u SSAB, uručili predsednik ove velike organizacije Dragan Tomašević, potpredsednik Mladen Kecman i generalni sekretar Nikola Penić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari