Mane mislio i na čistačice u Liverpulu 1EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Fudbaler iz Senegala ostavio poklon svakom zaposlenom na „Enfildu“.

Sadio Mane je još u junu otišao iz Liverpula i, posle šest godina provedenih u jednom od najpopularnijih engleskih klubova na svetu, nastavio karijeu u nemačkom Bajernu, a sada se saznalo s koliko pažnje oprostio od onih na koje je tako dugo i svakodnevno bio upućen.

„Proveo sam osam godina u Premijer ligi, od toga šest predivnih godina u Liverpulu sa kojim sam osvojio gotovo sve što je moguće osvojiti. Nije bila laka odluka, ali u životu nekada morate da donosite i teške odluke. Za sada mislim da je ovo jedna od boljih odluka u mom životu“, poručio je emotivni Afrikanac u lično ispisanoj poruci za 150 čistačica, kuvara, radnika obezbeđenja, radnika na održavanju terena…

Novinar Bilda, Kristijan Falk, otkrio je i da je su u pomenutim paketima bili čokolada i fotografija tridesetogodišnjeg napadača, koji je sa Liveprulom osvojio više trofeja na Ostrvu i u Evropi.

Mane važi za jednog od najskromnijih i najhumanijih sportista u novije vreme, koji za razliku od kolega fudbalera umesto gomilanja kuća, luksuznih automobila i brendirane odeće radije pomaže siromašne i bolesne. Naročito u rodnom Senegalu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari