Nakon što je prošle nedelje Vladimir Vuletić, predsednik Nadzornog odbora FK Partizan, na konferenciji za novinare optužio Novaka Nedića da orkestrira napad na klub preko medija, Radna grupa kluba iz Humske izdala je saopštenje u kome još žešće napada sekretera vlade optužujući ga da zloupotrebljava svoj položaj kako bi sakupio potpise članova za održavanje skupštine kluba.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

– Zaklanjajući se iza „crno-bele ljubavi“ do poslednje trunke ličnog upliva i uticaja, zloupotrebama i manipulacijom tobož državnih interesa, (Novak Nedić prim. aut.) čini nedostojna dela ne samo prema Klubu višedecenijske tradicije već i prema državi koju tako često, olako i besprizorno nastoji da podupre u svoje sitnosopstveničke interese, stoji u saopštenju.

U saopštenju se dalje navodi da Nedić „u noćnim časovima poziva u zgradu Vlade Republike Srbije i legendu Partizana, g. Milutina Šoškića…. Da li su zgrade Vlade Republike Srbije i Skupštine Beograda mesto gde se prikupljaju potpisi za sazivanje skupštine jednog fudbalskog kluba?“

Radna grupa na kraju zaključuje da će „uvek braniti institucije sistema“, i da je stoga podnela inicijativu Nadzornom odboru da na sledećoj sednici 28. marta odluči o terminu zakazivanja vanredne skupštine na kojoj treba da bude izabrano novo rukovodstvo.

Podsetimo, napadi o kojima Radna grupa govori odnose se na medijske priče da je Miloš Vazura potrošio više od deset miliona dinara sa klupske kartice u poslednjih 15 meseci, da je vraćao zastarele dugove koje nije mora da vrati, kao i da je sam sebi dodelio premiju od 220.000 evra. Generalni direktor Partizana negirao je ove optužbe za Danas, a Vuletićevu izjavu da iza „napada“ stoji Novak Nedić nije želeo da komentariše.

  Balažic ponovo na terenu pre kraja sezone

Gregor Balažic mogao bi da se vrati na teren pre kraja sezone pošto oporavak nakon operacije prednjeg ukrštenog ligamenta teče dobro. Ilija Rosić, Partizanov lekar, rekao je da je pregled u Rimu kod profesora Marianija, koji je operisao Balažica, prošao dobro.

„Profesor Mariani je zadovoljan tokom oporavka. Očekuje nas još jedna kontrola za mesec dana i tada će Balažic početi postepeni ulazak u igru. NJegov povratak na teren očekujemo u maju“, rekao je Rosić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari