Maraton 21. aprila 1Foto: Beogradski maraton

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović najavio je danas da će se 31. Beogradski maraton održati 21. aprila, pod sloganom „Aktiviraj se“ i da se pridružio nacionalnoj kampanji „Rak je izlečiv“.

Grad Beograd podržava nacionalnu kampanju „Rak je izlečiv“, rekao je Mladenović i dodao da se i ove godine očekuje rekordan broj učesnika, posebno stranih takmičara.

On je podsetio da su iz tog razloga Grad Beograd i preduzeće „Beogradski maraton“ 2017. promovisali Beogradski maraton na sportskim sajmovima u Njujorku, Čikagu, Atini, Ljubljani i Kini, a koji organizuju maratone u tim gradovima.

Na konferenciji za novinare Mladenović je rekao da će tradicionalno biti organizovan i Dečji maraton u Beogradskom ZOO vrtu, navodi se u saopštenju.

Direktor „Beogradskog maratona“ Dejan Nikolić istakao je da će Medicinska zaštita takmičara biti na najvišem nivou i zahavlio Gradu Beogradu na podršci, a Radio-televiziji Srbije, resornom ministarstvu i Institutu za onkologiju na poverenju u promociji kampanje.

Kako je rekao da se u polumaratonu i maratonu očekuje oko 8.000 učesnika, oko 20.000 učesnika u Trci zadovoljstva i oko 16.000 mališana u Dečjem maratonu.

Vršilac dužnosti direktora Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije Radan Džodić ukazao je da široku kampanju u borbi protiv raka čeka čitav radni vek i ponovio da je ta bolest izlečiva ako se na vreme prepozna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari