Maraton i ponos: Sferopulos i Kalinić presrećni posle pobede u prvom meču Evrolige 1Janis Sferopulos, Foto: Pedja Milosavljević/Starsport

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos izjavio je da su za preokret bile ključne odluke u napadu i odbrani koje je njegova ekipa pravila u drugom poluvremenu meča protiv Pariza.

Crvena zvezda je slavila kao gost sa 80:77 na startu Evrolige.

– Mislim da smo igrali na pravi način, nismo paničili, pravili smo odlične odluke u napadu i odbrani. Smanjili smo vođstvo Pariza i onda smo znali šta da radimo do kraja kako bismo pobedili. Imamo dosta iskusnih igrača koji su igrali dugo godina u Evroligi, pravili smo dobre odluke u napadu i odbrani i zato smo pobedili. Dugačka je sezona, odlično je što smo počeli sa pobedom, ali ovo je maraton, moramo da ostanemo fokusirani, skromni i da nastavimo kako smo započeli – naglasio je Sferopulos.

Košarkaš Crvene zvezde Nikola Kalinić rekao je da je ponosan na svoje saigrače.

– Bila je neverovatna utakmica. Znali smo da oni žele da pobede u novoj hali pred svojim navijačima, bili su puni energije. Kad smo to uspeli da iskontrolišemo, tada smo odigrali odlično u drugom poluvremenu. Ponosan sam na momke, prva utakmica je gotova, odličan je osećaj. U drugom poluvremenu smo našli hemiju u ekipi.Treba da se nadovezujemo na ovo, sledi nam teška utakmica protiv Baskonije – kazao je Kalinić.

Crvena zvezda će u narednom kolu 9. oktobra dočekati Baskoniju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari