Maratoncu Goranu Nikoliću zlatnik 1Foto: N. Kovačević (Arhiva)

Paraolimpijcu Goranu Nikoliću, koji je za 55 dana istrčao 55 uzastopnih maratona i tako postavio novi Ginisov rekord, koji treba da bude potvrđen, gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić uručio je zlatnik sa likom Svetog Đorđa.

Gradonačelnik se zahvalio najpoznatijem kragujevačkom paraolimpijcu „na svojevrsnoj promociji Kragujevca“ istakavši da je Goran svima poslao poruku „da se zapitamo šta je granica onoga što možemo da učinimo i gde mi to sebe kočimo“.

Goran je snagom svoje volje uspeo da postigne ovakav uspeh, a to znači da svi mi možemo mnogo više samo ako budemo spremni da prihvatimo izazove koji su pred nama, rekao je gradonačelnik Nikolić.

Goran Nikolić se zahvalio za podršku koju mu je pružala lokalna samouprava, Delta fondacija, Rotari klub i svi ljudi koji su ga tokom poduhvata bodrili i pomogli mu da doprinese rušenju barijera i predrasuda o licima sa invaliditetom.

Ovo je bio pokušaj postavljanja novog Ginisovog rekorda, ali i skretanje pažnje javnosti na fizičke potencijale osoba sa invaliditetom. Istovremeno, na ovaj način saam želeo da animiram ljude dobre volje i prikupim sredstva za opremanje Centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom „Iskra“ u Kragujevcu, rekao je Nikolić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari