Marina Maljković razočarana: Mračni dani srpskog sporta u Parizu 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Selektorka košarkašica Srbije veoma razočarana nastupom naših gracija, uprkos uvodnom trijumfu nad Portorikom, na startu Olimpijskih igara (58:55).

Trebalo bi biti pošten i u pobedi i u porazu. Drugo poluvreme košarkašica Srbije protiv Portorika bilo je zaista veoma teško za gledanje. Milion nekih netipičnih, možda i početničkih grešaka, garniranih nasedanjem Dragane Stanković na provokaciju rivalske košarkašice u samom finišu utakmice (što je moglo puno da nas košta) za posledicu je imalo to da je selektorka Marina Maljković posle meča više pričala o lošim stvarima, uprkos uvodnom trijumfu u Parizu.

Jednostavno, samo tri upisana poena u poslednjoj deonici (negativan olimpijski rekord) obesmislili su sve ono dobro što je urađeno, pre svega u provm poluvremenu kada su naše gracije imale i prednost od 20 poena.

– Ne baš pametna košarka, igrali smo izuzetno neinteligentnu košarku. Pravile greške, imale plus 20 i pokazale veliko neiskustvo. Ovaj tim nije toliko mlad koliko neiskusan. Ovo je poslednja opomena da ne smeju da prave grešku ovog tipa. Poslednja greška Dragane Stanković, biće im to rečeno – kiptela je od besa Maljković posle utakmice.

Iskrenost u njenom izlaganju bila je i potvrda evidentnog stanja u reprezentaciji da osim Ivon Anderson i možda Jovane Nogić, reprezentacija Srbije nema košarkašicu izrazitih individualnih karakteristika.

– Za njih je ovo vau, nemamo na koga da se oslonimo 200 posto. Imamo Ivon, kad ona zastane, u teškoj smo situaciji. Nemamo igračice koje su skoreri i kakve imaju druge ekipe ovde. Ogromno neiskustvo. Da ne zalazim u druge detalje, kvalitet lige.

Selektorki je izuzetno zasmetala reakcija Dragane Stanković u poslednjem mintu utakmice. Mija Holingšed jeste nespretno odreagovala i vrlo nezgodno uhvatila Draganu za ruku, toliko snažno da je gotovo uvila lakat našoj reprezentativki, ali je njena reakcija nakogn toga umalo dovela do toga da Portoriko izjednači rezultat.

– Ona je divna devojka, ali nije dozvoljeno da pravi takve stvari, ovo nije njen šou. Poslednja moja opomena za greške ovog tipa. Nogić daje loptu u ruke protivnici, gledaćemo grešk, imamo težak meč u sredu. Tema je glava, treba izaći pred Kinu sa saznanjem da je ovo bilo užasno i da nije tužno, bilo bi smešno. Onda da to analiziramo, da vidimo šta treba da radimo i to bude amin, a ne “zanela me svetla velikoga grada”. Nemamo fraze, znamo šta je prva utakmica i koliko je teško. Mračni su dani našeg sporta na OI, nadam se da će nešto da se promeni. Ova ekipa nema iskustvo, verujem da možemo da igramo sa Kinom, ali treba jasno da im stavim do znanja šta može, šta ne može – kao da je Maljković, posle izdanja protiv Portorika, želela da podvuče crtu i okrene drugi list.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari