Marinković: Veza jača od ugovora 1Foto: STARSPORT

Partizan je krenuo sa sređivanjem sopstvenih redova, što bi trebalo da ide lakše i bezbolnije nakon saznanja da će naredne sezone učestvovati u Evrokupu.

Iako plasman nisu izborili takmičenjem u ABA ligi u sezoni 2017/18, odigrali su na kartu stečene slave i nekadašnjih rezultata u Evroligi, što je ovog puta bilo dovoljno Đordiju Beromeu da crno-belima dodeli specijalnu pozivnicu za takmičarsku 2018/19. Automatski, Vanja Marinković odlučio je da potpiše novi ugovor na dve godine sa Partizanom i tako saradnju produži na potencijalnih sedam godina, uz mogućnost prevremenog odlaska u NBA.

Marinković je bio jedan od igrača kojima je saradnja sa klubom istekla na kraju sezone, a njegov ostanak u Humskoj uprava je označila kao prioritetan. Partizan je ove godine osvojio Kup Koraća, nije se plasirao u plej-of ABA lige, dok je u Superligi Srbije eliminisan od Crvene zvezde u polufinalu plej-ofa. Marinković praktično nije ni odigrao dva meča te serije, jer je na početku prvog izvrnuo skočni zglob.

– Partizan i mene vezuje nešto mnogo veće od ugovora. Samim tim, neke dileme nije bilo. Veoma mi je drago što ostajem i ubeđen sam da će naredna sezona – i za klub i za mene – biti mnogo bolja od prethodne – istakao je Marinković nakon što je potpisao ugovor do leta 2020.

Uprkos ozvaničenoj saradnji, crno-beli bi mogli da se nađu u problemu ukoliko budu dobili ponudu za 21-godišnjeg beka-šutera. Prošlog leta Baskonija je navodno nudila  više od 600.000 evra na ime obeštećenja; bez obzira na prosečnu takmičarsku 2017/18, Marinković je još uvek interesantan evropskim klubovima.

– Pripremićemo se najbolje što možemo i dati sve od sebe da u svim takmičenjima budemo na nivou koji se od Partizana očekuje – ube|en je nekadašnji mladi reprezentativac.

Marinković je u ABA ligi minule sezone beležio 11,3 poena poena po utakmici, a u Evrokupu 12,5 poena, što će imati priliku da poboljša predstojeće jeseni, s obzirom na to da su crno-beli dobili „vajld kard“ za nastup u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari