Mario Kasun: Duško Ivanović mi je uništio karijeru 1Mario Kasun (desno). Foto: EPA

Bivši hrvatski košarkaš Mario Kasun izjavio je da mu je trener Duško Ivanović uništio karijeru dok je nastupao za Barselonu. Centar koji je igrao dve sezone u NBA ligi, po povratku u Evropu potpisao je ugovor sa španskim klubom, na čijoj klupi je tada bio crnogorski stručnjak.

„Upoznao sam divne ljude u Barseloni, ali je to bila možda i moja najgora košarkaška odluka. Praktično me dovelo do smrti i do toga da se sa 28 godina prestanem baviti košarkom. Toliko mi se sve zgadilo. Meni su svi govorili da je Duško Ivanović budala, psihopata i idiot. On je van terena divna osoba, ali na terenu mu se spuste žaluzine“, ispričao je Kasun gostujući na jutjub podkastu „Inkubator“, a zatim dodao:

„Morao sam da igram kvalifikacije za hrvatsku reprezentaciju tokom leta i bio sam u vhunskoj formi, ali kad sam se vratio u klub Ivanovič mi je rekao ’ti nisi u formi’ i svako jutro me terao da pre treninga idem u brdo i da trčim sat vremena pre treninga. Ja sam izgubio 12 kilograma u sedam-osam dana, prepolovio sam se. Na početku mi je pričao na našem, a posle samo na španskom i ja nisam razumeo šta priča“, otkrio je on.

Kasun tvrdi da je morao da igra i trenira povređen, jer Ivanović nije verovao da ga boli kost.

„Desila se situacija da sam mesec i po dana igrao, a noga me je jako bolela. To mi je Duško zamerio i rekao mi je da skinem steznik ili će me oterati sa treninga, a to je pet hiljada evra kazne. Na kraju se utvrdilo da sam imao frakturu kosti.“

U sezoni 2007/08. Kasum se iznenada srušio na teren na utakmici sa Gran Kanarijom.

„On se iživljavao realno nada mnom. Bila je situacija prve godine, umesto šest meseci, iz povrede sam se vratio za tri. On je mene poslao u drugu ekipu, a onda se u drugoj sezoni desilo to sa srcem. Vrhunska utakmica na Kanarima, ja nikad bolji, osećam se super, a ovaj se dere, je** sve po spisku. Dobio sam neki mali udarac u prsa i samo mi je pao mrak na oči. Stavili su me na nosila i u bolnicu“.

 

Mario Kasun: Duško Ivanović mi je uništio karijeru 2
Duško Ivanović. Foto: EPA-EFE/TOMS KALNINS

Kasum je zatim morao na operaciju, tokom koje je morao da bude budan.

„To se desilo Silvinju i još nekim igračima. Odem u bolnicu na operaciju, a tamo te ne uspavaju, nego ti umrtve telo. Moraš da budeš budan. Rutinska operacija, devet sati. Ja padam od umora, a ovaj me šamara da ne zaspim“, ispričao je hrvatski košarkaš i dodao da je samo nedelju dana kasnije je opet bio na terenu.

„Jedini koji su me posetili u bolnici bili su Laporta i Zoran Savić. Oporavak je trajao sedam dana, Duško koliko me je voleo, naterao me je da se vratim za nedelju dana. Sad kad razmislim, oterao bih ga u tri p**** materine“, izjavio je bivši hrvatski košarkaš.

Kasun je je po završetku dvogodišnjeg ugovora sa Barselonom, 2008. godine najpre oboleo od depresije, a zatim i tahikardije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari