U noći između utorka i srede odigrano je šest utakmica a od srpskih igrača jedino je na teren izašao Boban Marjanović, koji je u ubedljivom porazu Detroita od Klivlenda (118:96) igrao dva minuta postigavši četiri koša uz jedan skok.

Svoje veče imali su Lebron DŽejsm i Rasel Vestbruk koji su upisali nove tripl-dablove, dok je istovremeno Golden Stejt prekinuo niz od tri poraza nadigravši Filadelfiju (106:104).

U utakmici između Klivlenda i Detroita prošlogodišnjeg šampiona predvodili su Lebron DŽejms sa 16 poena, 12 asistencija i 11 skokova, odnosno Kajri Irving, koji je dodao 26 koševa. Kod rivala, koji nisu imali šanse protiv raspoloženih Kavsa, najbolji je bio Tobajas Heris sa 17 poena. Za razliku od duela Kavsa i Pistonsa, utakmica između Voriorsa i Siksersa bila je obeležena preokretima (106:104). Golden Stejt je rezultatski kaskao tokom većeg dela meča, pred poslednju četvrtinu rivali su imali 12 poena prednosti ali je preokret napravljen zahvaljujući dobroj odbrani. Voriorse je uprkos lošem šutu iz igre predvodio Stef Kari sa 29 poena (8/23, 5/13 trojke), a imao je još sedam skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte, dok je na drugoj strani najefikasniji bio Dario Šarić sa 25 poena (11/20), sedam skokova i po šest asistencija i izgubljenih lopti.

Kao i Kavsi i Oklahoma je bila ubedljiva, nadigravši Bruklin 122:104. U poslednjem trijumfu Rasel Vestbruk učestvovao je sa 33. tripl-dablom ove sezone (25 p, 19 as, i 12 sk), dok ga je pratio Viktor Oladopo sa 21 poenom. U poraženom timu najefikasniji je bio Bruk Lopes sa 25 poena i šest skokova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari