Mark Gasol se vratio u Đironu 1 EPA-EFE/David Borrat

U svojoj 37. godini života, Mark Gasol odlučio je da sjajnu košarkašku karijeru završi tamo gde je i počeo – u Đironi. Klub čiji je predsednik i neko ko je finansijski omogućio da ponovo oživi, jeste mesto u kojem je počeo fenomenalnu karijeru i gde će igrati do kraja aktuelne sezone i to u drugoj ligi.

Nakon odluke da definitivno završi odličnu NBA karijeru, Gasol je imao nekoliko opcija prema kojima je mogao da zaigra i u Evroligi.

Najduže se pominjala Barselona kao naredna destinacija, nešto nalik završnom delu puta njegovog starijeg prata Paua Gasola, međutim Mark je održao ranije datu reč i vratio se u Đironu.

U katalonskom gradiću otkriven je njegov veliki talenat, Svetislav Pešić je svojevremeno bio najzaslužniji za tako nešto kada je 2006. preuze vođenje Đirone i omogućio Marku da pokaže raskođan talenat.

Usledio je potom njegov odlazak u memfis u kojem je nasledio Pau Gasola, pa zatim NBA stanice u vidu Toronta i Los Anđeles Lejkersa.

„Vrlo sam uzbuđen zbog dočeka i zato što sam ovde. Radujem se što ću igrati košarku ovde u Fontahauu. Vrlo sam srećan. Bio sam ovde pre 15 godina i od tada imam posebnu vezu sa klubom i gradom“, istakao je Gasol na promociji u klubu koji se prvobitno ugasio 2013. a na njegovim temeljima osnovan je novi čiji je predsednik Mark.

Nekadašnji košarkaš Barselone, Memfisa, Toronta i Lejkersa tvrdi da nije imao sumnju gde će nastaviti karijeru u slučaju da se ne odluči na odlazak u penziju.

„Kada sam došao kući posle Olimpijskih igara bio sam vrlo jasan povodom toga. Hteo sam da vidim kako ću se fizički oporaviti i na kraju je opcija da igram za Đironu bilo prva jer sam to i želeo“, istakao je Gasol.

Čak ni poziv Barselone, odnosno sportskog direktora kluba i njegovog prijatelja Huana Karlosa Navara, nije ga ubedio da promeni mišljenje.

„Nisam stigao do te tačke da mislim o Barseloni jer je moj prioritet bila Đirona. Kada pričam sa Huanom Karlosom Navarom, pričam sa prijateljem, ali nikada mu nisam stavio do znanja da bih otišao u Barsu“, otkrio je Mark Gasol.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari