Marko Simonović: Sutra da gori 1Foto: Starsport

U svojim biografijama imaće podatak i da su igrajući za Crvenu zvezdu savladali i Real Madrid, međutim u rasporedu kakav je već godinama unazad – potpuno nehuman, košarkaši Crvene zvezde mentalno su već u sutrašnjem meču sa Makabijem, takođe u hali „Aleksandar Nikolić“.

U pet poslednjih dana, duel sa Makabijem biće treći izuzetno težak za Branka Lazića i saigrače. Posle večitog derbija u nedelju, trijumfa nad Realom u utorak, crveno-beli će se sutra nameriti na „Ponos Izraela“.

„Snage ima, moraće da se nađe. Nakon tri uzastopne pobede u Evroligi sutrašnji meč dobija još više na važnosti. Vratili smo i se tamo gde smo želeli da budemo i pre početka sezone. Novi meč kod kuće, nadamo se pred punim tribinama. Nadamo se da navijači prepoznati važnost duela, napuniti dvoranu i dati nam dodatnu snagu koja nam je preko potrebna i da se svi nadamo dobroj partiji koja će nas voditi do pobede“, optimističan je Luka Mitrović kojeg očekuju dueli sa Ante Žižićem i korpulentnim američkim centrom, Rejnoldsom.

Osnova će ponovo bitri stamena i agresivna odbrana, pedantna na strani pomoći.

„Od velike važnosti će biti koliko ćemo uspeti da neutrališemo njihov napadački kvalitet, naročito na spoljnoj liniji koju predvodi već duži niz godina jedan od najboljih strelaca u Evroligi Skoti Vilbekin. Uz njega je tu dosta poznatih imena. Biće nam potreban dobar fokus, dobra energija, agresivnost – to su ključevi ka dobrom rezultatu“, podvukao je centar Crvene zvezde.

Iako je gotovo ispao iz rotacije, a takođe i planova trenera Dejana Radonjića, Marko Simonović je i dalje taj koji, gotovo pred svaki meč, daje zanimljive i sadržajne opservacije onoga što očekuje crveno-bele, pogotovo u evroligaškim okvirima.

„Velika je potrošnja danima unazad i mislim da nas očekuje izuzetno zahtevna utakmica. Oni su odmarali, nisu imali sada meč. Inače jako poltena ekipa, voli dosta da trči i igra na veliki broj poena. Imaju dosta Amerikanaca i gaje taj stil igre. Promenili su nedavno trenera, vidise malo promena kod njih u igri, ali kako će to sutra izgledati to su njihovi problemi. Mi ćemo da probamo da uradimo ono što je naše i naš deo posla i da se nadamo dobrom rezultatu“, naveo je Simonović, podvukavši da očekuje veliku i frenetičnu podršku navijača.

„Sutra da gori, mora da gori! Baš je bitno, sutra je ta utakmica kada nam je potrebno da bude puna dvorana, da bude „ona“ podrška. Da bude dobra atmosfera, pobedimo i posle idemo svi zajedno da gledamo fudbalere. Bilo bi lepo da bude na obe utakmice pozitivan i dobar rezultat i nadam se tome. Da bude što više navijača, da završimo taj mikro-ciklus, koji se malo otegao, na pravi način“, istakao je popularni Simon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari