Marković opet u Turskoj 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Doskorašnji kapiten Partizana ima novi klub.

Došao je kraj nagađanjima gde će Lazar Marković nastaviti karijeru, nakon razlaza sa Partizanom, jer turski mediji tvrde da je samo pitanje trenutka kada će pregovori sa Gazijantepom biti završeni zvaničnom medijskom promocijom pojačanja kluba iz Istanbula.

Ugovor bzronog ofanzivca i 15-plasiranog člana tamošnjeg prvenstva trebalo bi da bude potpisan na tri godine, a od 28-godišnjeg Čačanina očekuje se da u novoj sezoni povuče tim ka gornjem delu tabele.

Zanimljivo da će nekadašnjeg fudbalera Liverpula dočekati nekoliko bivših premijerligaških kolega, zvučnijih imena, poput Stivena Kokera (Totenhem) i Papija Đilobođija (Čelsi).

Marković je već igrao u turskoj ligi, u vreme pozajmice Fenerbahčeu (2015/2016), a dok nije skinut sa platnog spiska Liverpula bio je na privremenom radu još u Sportingu, Halu i Anderlehtu.

Na čuveni „Enfild“ stigao je 2014. godine, na direktan poziv tadašnjeg trenera višestrukog šampiona Evrope, a Crveni su ga platili 25 miliona evra Benfiki. Najbolje dane inostrane karijere imao je u portugalskom velikanu, koji je posle samo jedne takmičarske godine dobro unovčio njegov talenat, pošto ga je prethodno, za 10 miliona evra, doveo iz Partizana.

Lazar je imao kratku epizodu i u Fulamu, a nakon tri godine drugog mandata u Humskoj odlučio je da opet naspusti srpski fudbal, jer ni on ni klub nisu bili raspoloženi za nastavak saradnje.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari