Masters Šangaj: Čeh namučio prvog tenisera sveta, ali je Siner dokazao klasu i stigao do finala 1Foto: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Janik Siner je prvi finalista mastersa u Šangaju.

Prvi teniser sveta je savladao Čeha Tomaša Mahača sa 6:4, 7:5 posle vrlo zanimljive borbe.

Čeh je u prvom gemu načinio brejk, ali je Siner brzo uspeo da veže tri gema i povede (3:2). Trenutak odluke u prvom setu dogodio se u 10. gemu kada je Italijan oduzeo servis 33. igraču sa ATP liste, koji je u četvrtfinalu eliminisao Karlosa Alkaraza.

Mahač se i pored izgubljenog seta nije predao. Imao je dve brejk lopte pri rezultatu 4:4 u drugom setu, ali je Siner uspeo da sačuva servis. Mahaču je opet popustila koncentracija u finišu seta, pošto je u 12. gemu dozvolio Sineru da od 30:0 osvoji četiri poena zaredom i stigne do trećeg finala turnira masters serije u 2024. godini. Prethodna dva u Majamiju i Sinsinatiju je osvojio.

– Mahač je opasan protivnik, znam koliku vatrenu moć ima, što je pokazao i protiv Alkaraza. Do poslednjeg gema se nije znalo šta će se dogoditi. Čeka me sada vrlo važan meč u finalu – istakao je Siner neposredno po završetku duela sa Mahačem.

Italijan, koji je obezbedio prvo mesto na ATP listi na kraju sezone, u nedelju će se boriti za titulu protiv pobednika duela Novak Đoković – Tejlor Fric. Ovo polufinale počinje u 13 časova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari