Matić odbio da nosi cvet maka na dresu

Ostavite komentar


  1. Ni Dzejms Meklin iz Stouka nije hteo da nosi cvet maka. Zato sto za razliku od Maticeve Srbije Meklinova Irska nije bila saveznik Britanaca, zapravo nije ni postojala kao drzava, tokom Prvog svetskog rata. Kod Meklina je to relativno razumljivo, Velika Britanija (60 miliona stanovnika) je uspela da se emancipuje tek krajem XX veka i kroz Good Friday agreement da Ircima u Alsteru (750 000) neka prava koja je Srbija (7 milona) ukinula Albancima (1 500 000) na Kosovu 1990 bez da se potrudi da napravi novi dil. Odatle Meklinova inercija. Matica verovatno neko zloupotrebljava. Cenim neko ko smatra da je prirodno da npr Ljajic nosi na dresu grb pod kojim je pobijeno na hiljade bosnjackih civila i jos da peva. Moglo bi se i tako gledati na stvari. Tek, nista nisu postigli osim sto maltretiraju Matica.

    1. Navedite mi JEDNO pravo koje je Albancima bilo ukinuto?! Najviše volim one koji mlate svojim neznanjem, tretirajući to svoje neznanje kao vrhunski argument?! Živeo sam na Kosovu i Metohiji i svestan sam kakvu je „diskriminaciju“ sprovodila Srbija i ondašnja Jugoslavija. Problem Albanaca je bio taj što su hteli da ozakone nasilje nad Srbima kao i njihovo masovno proterivanje sa tih prostora. Inače, za Vašu informaciju Patrijarh Pavle je, tik pre izbijanja sukoba, putovao u Njujork sa pasošem koji je bio ispisan i na albanskom jeziku. O univerzitetu u Prištini, o subvencijama za pkolovanje Albanaca, o pravu na svoj jezik, o štancovanju diploma kako bi mogli da zauzmu mesto Srba, o silovanjima, ubistvima i uzurpaciji imovine, o čemu smo morali da ćutimo, da ne govorim.

      1. -… 1990 bez da se potrude da naprave novi dil.- Sve sto ste pobrojali je bilo dato i verovatno zloupotrbljavano sa obe strane do donosenja jednopartijskog ustava iz 1990. Posle je bio obostrani aparthejd i u institucijama sistema zloupotrbljavan sa obe strane. Da li je tako bilo? Albanci su imali jaku autonomiju a hteli su republiku ili nezavisnost. Srbija im je 1990 dala malu autonomiju i time resila problem. Videli smo i kako.

  2. Bravo za Matića. Ovim svojim hrabrim gestom pokazao je da, umesto šuplje glave, koja najčešće krasi naše gastarbajterske sportiste, pripada ljudima
    čvrstog ličnog, nacionalnog i svakog drugog integriteta. Pokazao je Britancima da nije svinja koju će zadovoljiti šaka „kukuruza“, koju mu nude. Divim se ljudima, koji bi sve uradili da steknu novac i imetak ali, koji nikada za bilo kakav novac ne bi prodali svoju dušu i svoje pretke zahvaljujući kojima i on, danas, ponosno trči sportskim terenima sveta. Samo je teška moralna sirotinja u stanju sebe da proda ili zameni za novac i slavu, koja je prolazna. Od ovog Irca se treba učiti.Još jednom bravo GOSPODINE Matiću.

      1. Kako ste „mudri“?! Evo imam i ja pitanje za Vas? A, zašto su ih kupovali u Ebgleskoj, Italiji i Nemačkoj? Nemojte mi reći da su Britanci to uradili da bi napunili džepove jednom Srbinu? Zar Matić nije kupljen da bi na njemu taj klub profitirao a ne da bi pretrpeo materijalnu štetu ili, Vi mislite da Britanci boluju od viška filantropije pa našli ovog „naivnog“ Srbina da usreće? Oni igraju za pare gospodine, isto kao što i svi „gastarbajteri“ rade za novac ili, da budem jasniji, prodaju svoj rad za odredjenu naknadu. Ne prodaju svoju dušu, svoju savest ili, svoju naciju. O onima drugima, koji prodaju sve to, za šaku kukuruza, koji imaju ropski mentalitet ili boluju od „Stokholmskog sindroma“, ne bih da dalje elaboriram, uprkos tome što ih ima mnogo.

Ostavite komentar


Sport

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.