Matijas Lesor: Nadam se da ću se sresti sa Partizanom na Fajnal-foru (VIDEO) 1Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Francuski centar prvi je napustio Partizan prošlog leta, preselivši se u Panatinaikos.

Delovalo je da se u Partizan zaljubio na prvi pogled. Iako mu život u Beogradu nije bio stran, tokom mandata u crno-belom dresu Matijas Lesor se tako ponašao da su navijači, potpuno razumljivo, od njega najmanje očekivali da će prvi napustiti Partizan i tokom leta preseliti se u Panatinaikos.

I sam Lesor priznaje da je sa navijačima crno-belih imao poseban odnos.

– To je bila posebna povezanost. Imao sam nevertovatnu sezonu, ali ni pred start prošle sezone nisam mislio da će biti tako. To se desilo prirodno. Sada ću dati sve što imam za ovaj tim, pa ću videti kako će navijači reagovati. Ne bih da poredim dva tima, znam samo da mi je blagoslov činjenica da mogu da igram pred ovakvim navijačima, koji se ubrajaju među najbolje na svetu. Greška bi bila da svesno idem da ponovim ono što se desilo u Partizanu, već ću ići korak po korak, pa ćemo videti – poručio je Lesor u razgovoru za Sport klub.

U Panatinaikosu će imati jednog saigrača sa kime je delio svlačionicu u Beogradu. Joanis Papapetru je odlučio da posle jedne seozne u Partizanu ponovo obuče opremu atinskih Zelenih.

– Joanis i ja se definitivno odlično slažemo iz perioda provedenog u Partizanu. Prošle godine smo se baš zbližili, bila je to odlična grupa. Svi smo i dalje u kontaktu i još dugo ćemo biti kao porodica.

Znimljivo je i to da će njegova napadačka produktivnost u mnogome zavisiti od organizatorskih sposobnosti Luke Vildoze, Argentinca koji mu je prošle sezone bio ljutiti protivnik u dresu Crvene zvezde.

– Dobro ga poznajem, često sam ga ‘skautirao’. Obojica se radujemo što ćemo igrati zajedno. Bio je jedan od najboljih igrača Zvezde u prošloj sezoni.

Panatinaikos je preuzeo Ergin Ataman, vrlo harizmatičan stručnjak koji je sa Efesom napravio pravu malu košarkašku revoluciju, osvojivši vezane Evrolige.

– Veoma se radujem što mogu da igram za njega, biće to nešto posebno. I dalje se upoznajemo, kao i ceo tim. Upoznajem se sa sistemom i sa tim kako će me trener koristiti u narednoj sezoni. Biće to zanimljivo. Nisam dugo ovde, pa mi je teško da poredim. Trener Ataman je jedan od razloga zbog kojih sam došao ovde.

Lesor se potajno nada da bi sa Panatinaikosom mogao da dogura u Evroligi toliko daleko da bi sa Partizanom mogao da se susretne na završnom turniru.

– Zasad je prioritet da napredujemo i da se upoznajemo. Svako treba da razume svoju ulogu, a trener će shvatiti kako najbolje da koristi sve igrače koje ima na raspolaganju. Nije bitno kako počnete sezonu, već kako je završite, a to smo mogli da vidimo prošle sezone u Partizanu. Bili smo jedan od najboljih timova u Evroligi kada je počeo plej-of, a mislim da nam je cilj sada isti.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari