Maurisio Poketino novi menadžer Čelsija 1Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

Višemesečna potraga za naslednikom Grejema Potera napokon je završena. Čelsi će od narednie sezone za menadžera imati proverenog argentinskog sturčnjaka i nekadašnjeg šefa struke Totenhema.

Tod Boli je za dva prelazna roka potrošio više od 600 miliona evra na pojačanja i ništa time nije dobio. Novi vlasnik Čelsija nagomilavanjem igrača samo je rasturio hemiju i bespotrebno povećao konkurenciju na gotovo svim mestima, dok na onim alarmantnim (štoper i napadač) nije uspeo da dovede respektabilna imena.

Ceh je platio Grejem Poter, jedan od najtalentovanijih britanskih stručnjaka i čovek koji je prethodno odlično vodio Brajton.

Na njegovo mesto dugo niko nije želeo da dođe. Iako su se spominjali Julijan Nagelsman, Luis Enrike i Ruben Amorim, ulogu privremenog menadžera preuzeo je Frenk Lampard.

Povratnik na staro mesto (prethodno već vodio Čelsi) ništa značajnije nije uradio u privremenom mandatu.

Plavci naredne sezone neće igrati u međunarodnim takmičenjima što bi trebalo da iskoristi novi menadžer, koji će imati dovoljno vremena da sagleda situaciju i izvrši doselekciju tima.

Maurisio Poketino pristao je na uslove kluba i obavezaće se na dvogodišnju vernost, uz mogućnost produženja saradnje na još godinu dana.

Argentinac će u elitni deo Londona dovesti i četvoricu svojih odanih saradnika.

Poketino je najveće trenerske uspehe ostvario u Totenhemu, gradskom rivalu Čelsija. Iako nije osvojio nijedan torfej, uspeo je „pevce“ da dovede do finala Lige šampiona 2019.

U Premijer ligi, sa Totenhemom je dva puta završavao kao treći, a jednom je bio i vicešampion.

Kasnije je prelaskom u Pari Sen Žermen osvojio jedina tri trofeja u trenerskoj karijeri, zaključno sa peharom u Ligi 1. Ipak, njegov trenerski rukopis posebno je analiziran dok je vodio Espanjol i Sautempton.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari