Mažić između pečalbe i penzije 1Foto: EPA-EFE/ TATYANA ZENKOVICH

Korona virus i(li) plahovitost čelnika kineskih poslodavaca naglavačke su promenili profesionalni život Milorada Mažića, koji je nenadano ostao bez posla u najmnogoljudnijoj zemlji sveta.

I to posle sezone u kojoj je postao prvi stranac izabran za najboljeg arbitra tamošnje Superlige.

Naime, kineski Savez odlučio je da utakmice domaćeg prvenstva do daljnjeg sude isključivo njihovi arbitri, što je pored Srbina bez angažmana ostavilo i poznatog Engleza Marta Klatenburga, dovedene da deljenje pravde u tom delu sveta dignu na viši nivo.

Jeste jedan od najboljih srpskih sudija svih vremena imao jednogodišnji ugovor, a on istekao, ali je sve ukazivalo da će FSK iskoristiti „+12“ opciju i automatski produžiti saradnju sa čovekom koji je tako visoko ocenjen za učinak na 30 ligaških mečeva, tri susreta kineskog Kupa, u dva drugoligaška duela i jednoj baraž utakmici.

Šta više, ekonomista iz Vrbasa spakovanih kofera je pratio vesti iz sredine odakle je krenuo da se širi korona virus, a sada se ekonomske posledice ove pandemije odnosno tanjenje budžeta FS Kine pominju kao glavni razlog razlaza.

Uz, procenu da su Mažićeve kineske kolege imale dosta vremena da se uz njega nauče poslu.

Kako bilo, Mažić je opet na raskrsnici. Između pronalaska novog inostranog transfera, recimo u drugim bogatim delovima Azije ili na Kipru, i odlaska u penziju.

Najmanje verovatno deluje povratak u srpski fudbal, jer je arbitar na dva Svetska prvenstva, jednom šampionatu Evrope i puno mečeva Lige šampiona i Lige Evrope odavno prevazišao našu sredinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari