Meč a "radovi u toku" 1Foto: STARSPORT

Partizan sutra uveče igra u Veneciji (20.30) zaostalu, poslednju utakmicu prve faze Evrokupa, meč je bez ikakvog takmičarskog značaja jer su crno-beli izborili plasman u Top 16 fazu, a već su poznati i svi protivnici u nastavku takmičenja u Evrokupu.

U klubu je verovatno posle ponižavajućeg poraza od Krke upaljen crveni alarm, ka javnosti se osim izlaganja predsednika Ostoje Mijailovića nije obraćalo u smislu šta se u klubu preduzima.

Trener Sašo Filipovski je zbog odustajanja Primorske od ABA lige imao neočekivano veliki period za treninge i pokušaje da ekipu koja je po mnogo čemu dotakla dno pokuša da vrati u takmičarski ritam.

„Mi smo ovo vreme iskoristili za dobar trening i momci su dobro radili. Imamo male povrede i upale. Uglavnom, iako ovaj meč ništa ne odlučuje – treba nam kao dobar trening. Hoću da odigramo maksimalno“, rekao je Filipovski i naglasio da će njegovoj ekipi biti posebno važno da igra protiv „zone“  koju forsira Venecija.

Nemanja Gordić je u nedelju i zvanično napustio Partizan, a u traženju njegove zamene i pojačanja uopšte, crno-beli imaju najmanje dve velike prepreke: najpre, budžet je iz mnogo razloga preopterećen, a zatim, tržište je za te pare koje mogu da ponude izuzetno tanko.

Često je poslednjih dana kao pojačanje pominjan Demetrijus Džekson, sa NBA iskustvom u Bostonu i Filadelfiji. Trener Sašo Filipovski ne želi da priča o imenima, ali je svestan da nekog velikog izbora neće biti.

„Ekipi treba sveža krv i radimo svaki dan, visimo na telefonima… Gledamo na tržištu, nema mnogo super opcija. Trenutno imamo neka imena sa kojima se dogovaramo i nadamo se da ćemo naći dobro rešenje. Sve je vruće, ne mogu o imenima, a dok se to ne reši moramo da prebacimo uloge u ekipi. Jaramaz će igrati na poziciji plejmejkera, da će Pejdž i Trifunović deliti minutažu na ‘dvojci’, a Mika će pokrivati mesto krilnog centra pošto se Tomas požalio na povredu i nije trenirao „, rekao je Filipovski.

Čeka se „sporazum“ sa Jankovićem

Stručni štab crno-belih više ne računa na Stefana Jankovića, iako je on od već dugo na izlaznim vratima iz kluba, nezvanično saznajemo da se još samo traže pravne opcije za raskid ugovora. Klub je, navodno, pisanim putem obavestio krilnog centra da nije u obavezi da prisustvuje timskim treninzima, ali da je spreman da mu obezbedi uslove za individualni rad. Janković je ove sezone igrao ukupno 78 minuta na šest mečeva), sve pod vođstvom Vlade Šćepanovića. On ima ugovor do kraja ove sezone, prilično „težak“ za crno-bele, prošlu sezonu bio je na pozajmici u AEK-u (šest meseci), a potom i u filijali Vašington Vizardsa Kapital Siti Go-Go, odakle su ga otpustili zbog povrede.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari